x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi Antonescu s-au întâlnit cu preşedintele Băsescu. Care a fost tema principală a discuţiei

Ponta şi Antonescu s-au întâlnit cu preşedintele Băsescu. Care a fost tema principală a discuţiei

23 Ian 2013   •   12:58
Ponta şi Antonescu s-au întâlnit cu preşedintele Băsescu. Care a fost tema principală a discuţiei
Sursa foto: Intact Images/Marin Raica

Premierul Victor Ponta şi preşedintele liberal Crin Antonescu s-au întlnit ieri seară cu preşedintele Traian Băsescu, susţine analistul politic Radu Tudor pe blogul său. Întâlnirea, care a avut loc în jurul orei 20.00, s-a produs la cererea preşedintelui Băsescu.

"Tema principala a discutiei a fost raportul MCV, care va fi difuzat de la Bruxelles saptamina viitoare, chestiunea noilor coduri – civil si penal, a instantelor judecatoresti si a statutului procurorilor. Au fost abordate si subiecte din domeniul securitatii nationale, cum ar fi combaterea terorismului, in urma atentatului din Algeria. Victor Ponta a reiterat propunerea facuta la prima intalnire, in luna Decembrie, cind a fost semnat acordul cu Traian Basescu. Aceea privind scurtarea mandatului prezidential in vederea comasarii alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale, in Mai 2014.

Presedintele Basescu ar fi spus : “In principiu, n-am nimic impotriva, dar trebuie sa discutam”.

Pentru ca primul ministru a deschis discutia si in legatura cu modificarea Constitutiei, venind cu propunerea unui referendum in aceasta toamna, Traian Basescu a sugerat si varianta comasarii referendumului cu alegerile europarlamentare din Mai. Ponta a insistat cu scurtarea mandatului prezidential, drept pentru care n-a fost luata o decizie. S-a convenit ca, in urmatoarea perioada, sa existe o a treia intalnire Ponta-Antonescu-Basescu, pentru stabilirea clara a unui calendar pentru toate evenimentele politice abordate. Si pentru gasirea unei eventuale solutii legale ca Traian Basescu sa renunte la 6 luni din mandatul sau, care expira in Decembrie 2014"
, a scris Radu Tudor pe blog.

×