x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legatură cu Becali

Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legatură cu Becali

24 Mai 2013   •   19:27
Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare, dar asta nu are legatură cu Becali

Premierul Victor Ponta a afirmat vineri că închisorile din România sunt foarte aglomerate şi este nevoie de construirea de noi penitenciare, însă această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui George Becali, informează agerpres.ro.

"Avem o mare problemă apropo de regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. Am dat săptămâna trecută 10 milioane de lei din fondul de rezervă, dar asta nu rezolvă problema. În perioada următoare, o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România, practic, nu mai rezistă la gradul de ocupare şi o să fim, probabil, sper să nu se întâmple, dar o să începem să avem condamnări pe această temă la CEDO", a declarat Ponta, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Întrebat de jurnalişti dacă Guvernul ia în calcul o procedură de graţiere colectivă în Justiţie, de care ar putea beneficia şi Gigi Becali, ca o soluţie pentru rezolvarea aglomerării în penitenciare, Victor Ponta a negat şi a spus că graţierea lui Becali nu are nicio legătură cu rezolvarea problemei aglomerării în penitenciare.

Premierul a fost de acord cu ideea că o firmă privată poate să construiască un penitenciar, însă Guvernul este cel care trebuie să achite costurile de exploatare. 

×