x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Sunt convins că Popescu Piedone va discuta cu PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL

Ponta: Sunt convins că Popescu Piedone va discuta cu PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL

de Mediafax    |    02 Dec 2013   •   16:16
Ponta: Sunt convins că Popescu Piedone va discuta cu PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, luni, convingerea că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va discuta cu reprezentanţii PNL despre situaţia din Consiliul local, astfel încât să nu se mai alieze cu PDL, iar PNL să îl sprijine.

"Am fost informat despe situaţia de la Sectorul 4, unde domnul Bănicioiu e preşedintele organizaţiei. Poziţia PSD, PC, UNPR e foarte clară: primarul Sectorului 4, domnul Cristian Popescu Piedone, a fost candidatul nostru, este primarul nostru, este cel mai bun primar al Sectorului 4, oamenii l-au votat şi îl susţinem în totalitate în toate proiectele", a spus Ponta.

El a precizat că nu a discutat cu PNL despre situaţia de la Sectorul 4, dar şi-a manifestat convingerea că o va face Piedone.

"Nu (am discutat cu colegii de la PNL - n.r.) Cred, sunt convins că domnul primar va discuta şi cu colegii de la PNL, ca să nu se mai alieze cu PDL şi să sprijine primarul şi cetăţenii Sectorului 4", a spus Ponta.

El a menţionat că la fel se va întâmpla şi la Botoşani, unde există o alianţă între PNL şi PDL.

"La fel cred că se va întâmpla şi la Botoşani. Acolo e o alianţă PNL-PDL care, evident, nu e doar împotriva PSD, ci e împotriva a ceea ce au votat oamenii la Botoşani şi sunt convins că o rezolvăm", a mai spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că a discutat recent cu primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, iar acesta nu i-a semnalat vreo disfuncţie la nivelul Consiliului Local, menţionând însă că în momentul în care au existat probleme s-au rezolvat.

Antonescu a fost întrebat cum vede anunţul primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a anunţat că la nivelul consiliului local colaborarea din USL a fost întreruptă.

"Am avut o discuţie cu domnul primar Cristian Popescu Piedone, un primar pe care eu îl apreciez foarte mult, este cel mai puternic primar din Bucureşti, în sensul nu doar electoral, este un primar care duce oamenii după el şi chiar în alegeri politice care nu au de-a face cu primăria s-a văzut că este tractorul electoral cel mai puternic. Am discutat nişte chestiuni la momentul respectiv legate de comunicarea şi colaborarea cu consilierii liberali, dar asta e o poveste de câteva luni, problemele se rezolvaseră... Cu domnul primar eu am discutat ca să vă spun drept telefonic, acum recent după Consiliul Naţional al PC, şi nu mi-a semnalat vreo nouă disfuncţie acolo", a afirmat preşedintele PNL, într-o conferinţă susţinută la Bacău.

Şi liderul grupului PNL din Consiliul Local - Sector 4 susține, într-un comunicat, că liberalii îl consideră în continuare coleg de alianță pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a anunțat că nu mai reprezintă USL.

"Referitor la declaraţiile domnului Primar Cristian Popescu Piedone cu privire la lipsa de susţinere din partea Uniunii Social Liberale, în cadrul Consiliului Local Sector 4, Partidul Naţional Liberal- filiala teritorială Sector 4 face următoarele precizări: a existat un singur proiect important asupra căruia consilierii grupului PNL au avut rezerve datorate unor vicii procedurale şi legale survenite în promovarea acestuia. Proiectul în cauză este «proiect de hotârare privind aprobarea regulamentului de delegare a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public şi privat pentru activitaţile de amenajare, întreţinere şi înfrumuseţare a zonelor verzi, a parcurilor şi gradinilor publice, a locurilor de joacă pentru copii din Sectorul 4, precum şi a caietului de sarcini şi a contractului de delegare a gestiuni»", se arată în comunicatul semnat de Mircea Muntean, liderul grupului PNL din Consiliul Local Sector 4.

Semnatarul precizează că liberalii, așa cum au promis în campania electorală premergătoare alegerilor locale din anul 2012, au acţionat şi vor acţiona cu bună credinţă şi nu se vor opune niciunui proiect iniţiat în interesul cetăţenilor Sectorului 4 şi îl consideră pe Cristian Popescu Piedone, în continuare, coleg de alianţă.

"Grupul consilierilor PNL Sector 4 rămâne un partener stabil de dialog în interiorul Uniunii Social Liberale- sector 4. Consilierii Locali ai Partidului Naţional Liberal vor susţine, ca şi până acum, toate proiectele iniţiate în interesul cetăţenilor Sectorului 4 şi supuse consultărilor prealabile în interiorul alianţei Uniunii Social Liberale Sector 4", se mai arată ân comunicat.
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anunţat că nu va mai reprezenta Uniunea Social Liberală şi că denunţă protocolul încheiat cu aceasta, spunând că îi aşteaptă, săptămâna viitoare, la discuţii pe liderii politici care formează Consiliul Local, pentru a constitui o majoritate.
Cristian Popescu Piedone (PC) a spus, după şedinţa Consiliului Local al Sectorului 4, că majoritatea proiectelor supuse votului în CL în ultimele luni, ori nu au fost aprobate de consilierii liberali, ori aceştia s-au abţinut de la vot, astfel că a decis ca, începând de joi, să nu mai reprezinte Uniunea Social Liberală (USL).
"Cine vrea să vină cu mine, să vină! Cine nu, nu! Începând de azi, nu mai pot garanta în numele întregului USL şi denunţ protocolul cu Uniunea Social Liberală la nivelul Sectorului 4. Aştept ca liderii politici care formează Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD şi PDL) să vină la discuţii săptămâna viitoare, pentru a forma împreună o majoritate în interesul cetăţenilor Sectorului 4. Azi am constatat că o parte dintre cei pe care i-am girat în timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-şi respectă cuvântul dat cetăţenilor. Şi nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigură buna funcţionalitate a aparatului propriu, dar şi în interesul cetăţeanului", a spus Cristian Popescu-Piedone, citat într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4. 

×