x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Declaraţiile de susţinere a Republicii Moldova, importante, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete

Ponta: Declaraţiile de susţinere a Republicii Moldova, importante, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete

de Agerpres    |    21 Feb 2014   •   17:59
Ponta: Declaraţiile de susţinere a Republicii Moldova, importante, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete
Sursa foto: DUMITRU DORU/EPA

Proiectele prioritare de dezvoltare a Republicii Moldova, agenda de integrare europeană a acesteia şi relaţiile bilaterale de cooperare au constituit principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii premierului Victor Ponta cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman. 
 
Victor Ponta s-a referit la proiectele pe care Guvernul României le va sprijini în Republica Moldova, fiind vorba în special de cele din domeniul educaţiei, de infrastructură şi securitate energetică, potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chişinău. Oficialul a declarat că sunt pregătite documentele pentru ca serviciul medical SMURD de la Iaşi şi Galaţi să intervină în soluţionarea cazurilor de urgenţă pentru cetăţenii din Republica Moldova. Potrivit prim-ministrului României, până la sfârşitul anului curent se planifică finalizarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Totodată, Guvernul României este pregătit să ofere experienţă autorităţilor din Republica Moldova în accesarea fondurilor europene şi să ofere informaţii despre ce a însemnat integrarea UE pentru România. 'Sunt importante declaraţiile de susţinere a Republicii Moldova, dar Guvernul României va veni cu lucruri concrete, pe care să le simtă oamenii', a subliniat Victor Ponta.

×