x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Tăriceanu vrea să candideze la şefia Senatului şi are sprijinul nostru

Ponta: Tăriceanu vrea să candideze la şefia Senatului şi are sprijinul nostru

10 Mar 2014   •   14:31
Ponta: Tăriceanu vrea să candideze la şefia Senatului şi are sprijinul nostru

Premierul Victor Ponta a anunţat, astăzi, că senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu va fi susţinut de către senatorii PSD, UNPR, PC şi UDMR în cursa pentru şefia Senatului.

"Domnia sa vrea să candideze şi are sprijinul grupurilor parlamentare PSD-UNPR, PC şi UDMR. Orice liberal adevărat trece peste nemulţumiri personale şi, evident, fiind vorba de un adevărat liberal, cum este domnul Tăriceanu, în a doua funcţie în stat, este un lucru foarte bun. Argumentul politic (pentru care Călin Popescu Tăriceanu a primit sprijinul PSD, UNPR, PC şi UDMR - n.r.) a fost că aşa ne-am angajat şi am promis când am format USL - PSD are preşedintele Camerei Deputaţilor şi un reprezentant a ceea ce era atunci Alianţa de Centru Dreapta - funcţia de preşedinte al Senatului. Ne ţinem de cuvânt", a anunţat Ponta după discuţiile purtate cu senatorul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi cu liderii Gabriel Oprea (UNPR), Daniel Constantin (PC), Kelemen Hunor (UDMR), precum şi cu reprezentantul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian.

Ponta a precizat că, în opinia sa, Călin Popescu Tăriceanu are experienţa necesară pentru a continua proiectele USL.

"Proiectele USL sunt cele cu care ne-am prezentat în 2012 electoratului şi domnul Tăriceanu are şi experienţa şi încărcătura politică necesară pentru a lucra alături de toţi cei care au candidat atunci şi şi-au angajat răspunderea în faţa electoratului", a mai spus Ponta, care a precizat că este convins că şi Partidul Conservator ar fi putut veni cu o propunere de candidat pentru preşedinţia Senatului, însă, "există un acord politic la care am ajuns - de a susţine candidatura domnului Tăriceanu".


×