x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu întruchipează corupţia. Dacă îşi dă demisia, va câştiga România

Ponta: Băsescu întruchipează corupţia. Dacă îşi dă demisia, va câştiga România

25 Iun 2014   •   11:43
Ponta: Băsescu întruchipează corupţia. Dacă îşi dă demisia, va câştiga România
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Premierul Victor Ponta a fost prezent la şedinţa comună a Senatului şi a Camerei Deputaţilor în care a fost adoptată declaraţia politică prin care i s-a cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Victor Ponta nu a vorbit de la tribuna Parlamentului, ci le-a dat declaraţii jurnaliştilor pe hol. Premierul a spus ca Parlamentul trebuia să adopte această declaraţie politică în primul rând pentru că Traian Băsescu prezidează şedinţele CSM.

"O majoritate covârșitoare, niciun vot împotrivă, n-a vrut nimeni să se solidarizeze cu președintele Băsescu, cu excepția oamenilor său, domnul Blaga și doamna Udrea. Președintele țării este cel care semnează în continuare, conform Constituției, numirile în funcție ale procurorilor și judecătorilor și prezidează ședințele CSM. În situația în care se află, puneți-vă în situația unui procuror, unui judecător care trebuie să meargă la președintele Traian Băsescu să fie numit în funcție", a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a reamintit că Traian Băsescu va reprezenta, joi, România la Consiliul European, iar scandalui fratelui său este mai mult decât semnificativ pentru că în el apar "problema corupţiei şi problema rromilor", cele două subiecte sensibile pe plan european pentru ţara noastră.

"În al doilea rând, mâine și în zilele următoare, președintele Traian Băsescu este cel care urmează să negocieze pentru România ce portofoliu va obține, ce poziție va avea. Toți ceilalți 27 de prim-miniștrii care participă la Consiliul European știu foarte bine că România a fost acuzată de două probleme:  a corupției și a rromilor. Acum avem o persoană publică care le întruchipează pe amândouă: Traian Băsescu. Corupția relaționată cu clanuri de crimă organizată ale rromilor. Cum credeți că va negocia președintele sau ne reprezenta sau va fi ascultat Traian Băsescu? Nu cred că va câștiga nici puterea, nici opoziția dacă-și dă președintele demisia astăzi, cred că va câștiga România", a continuat premierul.

Liderul social-democrat a mai spus că s-a bucurat că PNL a fost prezent în sală. "Azi a existat USL!", a mai spus Victor Ponta.

Parlamentul a adoptat cu 344 voturi pentru, 17 abţineri şi niciun vot împotrivă Declaraţia prin care se solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu. Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

×