x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: ”Un an de zile n-ar mai trebui să existe România, tot bugetul s-ar duce pe găurile lăsate de fostul Guvern”

Ponta: ”Un an de zile n-ar mai trebui să existe România, tot bugetul s-ar duce pe găurile lăsate de fostul Guvern”

14 Aug 2012   •   11:13
Ponta: ”Un an de zile n-ar mai trebui să existe România, tot bugetul s-ar duce pe găurile lăsate de fostul Guvern”

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul sedintei de guvern azi, ca pentru a fi acoperite garuile lasate de fosta guvernare, ar fi necesar bugetul Romaiei pe un an.

'Nici in cele mai negre cosmaruri ale noastre nu ne-am gandit ca vom gasi atatea garuri. La Sanatate, taxa clawback, 300 de milioane de euro, la Mediu 400 de milioane pentru taxa auto colectata ilegal, la Hidroelectrica un miliard de euro. La fiecare minister descoperim astfel de gauri. Daca le punem cap la cap e bugetul Romaiei pe un an de zile. Un an de zile n-ar mai trebui sa exite Romania, tot bugetul s-ar duce pe gaurile lasate de fostul Guvern', a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca si cresterea preturilor la gaze cu 5% pentru consumatorii casnici si 10% pentru cei industriali trebuie facuta in speptembrie pentru ca Guvernul Boc a amanat-o.

'Marirea preturilor la gaze trebuia facuta de Guvernul anterior si n-a facut-o. Acum trebuie s-o facem noi. Este indeplinirea unei oblgatii asumate de Guvernul Romaiei. FMI discuta cu Guvernul Romaniei, nu guvernul Boc sau Ponta. Guvernul a amanat implementarea acestor hotarari, care trebuiau sa intre in vigoare in martie, iar noi platim acum oalele sparte', a spus Ponta.

'Va dau si alte exemple. In acest moment, statul roman are de platit cetatenilor 400 de milioane de euro incasati ilegal in 2011 de catre Guvernul Romaniei. Nu are importanta ca Guvernul Boc a incasat ilegal acesti bani pentru care trebuie sa-i dea inapoi Guvernul Ponta. Tot Guvernul Ponta are o procedura de infringement pregatita pentru ca Guvernul Boc a adoptat o legislatie neconforma cu normele europene. Ei au mancat si noi platim, asta e situatia', a spus Ponta, care a adaugat ca Romania va avea de suferit in continuare din cauza ratei slabe de absorbtie a fondurilor europene in 2010 - 2011.

'Din pacate, Romaia va avea de suferit din cauza unor grave erori si unor fape de coruptie constatate in 2010-2011. Astept un pic de decenta din partea celor care au condus Romania si care ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce a fost ilegal in acea perioada', a spus Ponta.

Premierul a tinut si sa salute comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) care a confirmat faptul ca nu este treaba Guvernului de a furniza listele electorale in baza carora s-a efectuat referendumul din 29 iulie.

'Salut comunicatul PICCJ care cred si sper sa puna punct final oricaror dezbateri ale diferitor cetateni, cu exceptiile medicale pe care le cunoasteti, care spune foarte clar ca si-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispozitia Curtii Constitutionale listele electorale. De cateva zile exista acaesta manipulare grosolana, ca trebuie sa puna Guvernul la dispozitie listele si nu vrea s-o faca. Nu este treaba Guvernului, nu le avem noi, iar acest comunicat confirma acest lucru', a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca nu va comenta eventualele decizii de azi ale Curtii Constitutionale, care s-a reunit in sedinta, treaba lui fiind doar de a aplica hotararile acestei institutii.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta taxa auto