x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Un obiectiv fundamental al României pe termen scurt e ca românii să se reunească cu românii

Ponta: Un obiectiv fundamental al României pe termen scurt e ca românii să se reunească cu românii

28 Noi 2013   •   08:58
Ponta: Un obiectiv fundamental al României pe termen scurt e ca românii să se reunească cu românii

Un obiectiv fundamental al României pe termen scurt este ca românii să se reunească cu românii, a declarat, aseară, Victor Ponta. Afirmația premierului a venit în contextul declarațiilor președintelui Traian Băsescu legate de unirea Republicii Moldova cu România.

"Un obiectiv fundamental al României pe termen scurt, adică anul viitor, este ca românii să se reunească cu românii. Și odată cu plecarea domnului Băsescu din funcție vom face acest lucru. După care ne reunim și cu ceilalți români", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Președintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că unirea României cu Republica Moldova se va întâmpla "nu acum", dar că "va veni timpul" pentru acest fapt și a motivat că "sângele apă nu se face".

În contextul prezentării unui sondaj realizat de Institutul pentru Relații Internaționale al Academiei Române, care a fost publicat marți, cu privire la ce se va întâmpla cu Republica Moldova în viitor, șeful statului a apreciat că la întrebarea "Se va uni cu România?" ar trebui pus un procent de peste 50%. "Nu acum, dar va veni timpul. Un popor, când are ocazia să fie împreună, să știți că nu va renunța. Eu nu mizez neapărat pe oamenii politici pentru viitor în această direcție, deși toată acțiunea mea în cele două mandate legat de Moldova a fost cu gândul că poate cândva ne vom uni. Știu că nu este momentul acum, dar cu intrare în UE, fără intrare în UE, mai devreme — când spun mai devreme nu vă gândiți mâine—, mai târziu, acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face. Uitați-vă la cele două Germanii cât au putut fi ținute separat, până la un punct", a declarat Băsescu, la TVR 1.

×
Subiecte în articol: republica moldova unire ponta basescu