x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc pe Băsescu premier

Ponta: Voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc pe Băsescu premier

26 Aug 2014   •   08:15
Ponta: Voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc pe Băsescu premier
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni TV, că va prefera să demisioneze din funcţia de şef al statului, dacă va fi pus în situaţia de a-l numi pe Traian Băsescu premier. Ponta a precizat că un astfel de model de premier ar fi un "coşmar" pentru ţară.

"Domnul Băsescu nu ajunge (premier - n.r.) pentru că ar trebui să-l desemnez eu. Dacă va avea 50 la sută plus 1 voi prefera să demisionez din funcţia de preşedinte decât să-l numesc pe Traian Băsescu. (...) Am fost până acum în funcţii din care am încercat să fac cât mai multe lucruri bune, dar eu nu cred că trebuie să rămân toată viaţa într-o funcţie. Rămâi într-o funcţie atât timp cât poţi să faci ceea ce crezi. Eu cred că un prim-ministru cu mentalitatea şi cu gândirea domnului Băsescu este un coşmar, o catastrofă pentru România şi nu voi semna niciodată cu mâna mea aşa ceva", a spus premierul.

Despre politicianul care ar fi potrivit să-i ia locul, Ponta a spus că acesta va trebui să fie pro-atlantic şi pro-european, dar nu e obligatoriu să fie din PSD.

"E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez", a spus Victor Ponta.

×