x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta vrea ambasadori români activi şi în relaţia cu presa

Ponta vrea ambasadori români activi şi în relaţia cu presa

de Mediafax    |    28 Aug 2013   •   21:47
Ponta vrea ambasadori români activi şi în relaţia cu presa

Premierul Victor Ponta a cerut ambasadorilor români să fie activi nu doar în relaţiile la nivel oficial, ci şi în dialogul cu presa străină atunci când România este culpabilizată, arătând că autorităţile nu trebuie să accepte blamarea colectivă a ţării şi a tuturor cetăţenilor români.
"Vreau în mod special să vă rog să vă adaptaţi la ceea ce înseamnă societăţile moderne şi să fiţi activi nu doar în relaţiile la nivel oficial, ci şi în cele cu alte segmente ale societăţii, în special mass-media", a spus Ponta participanţilor la reuniunea anuală a diplomaţiei române.
El a precizat că apreciază eforturile ambasadorilor români din Marea Britanie, Franţa, Germania de a răspunde presei atunci când România sau cetăţeni români sunt culpabilizaţi. "Nu cred că trebuie să ascundem ceva din problemele noastre, dar nici nu cred că trebuie să acceptăm blamarea colectivă, prezentarea României şi a românilor într-un mod care pentru media poate fi interesant, dar nu este corect şi acceptabil pentru România", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că ştie că este dificil să lucrezi cu mass-media şi că în România presa este "foarte bună" cu autorităţile comparativ cu duritatea presei din alte ţări. "Realmente, când am interviuri cu reprezentanţi ai mass-media din Marea Britanie, îmi dau seama că într-adevăr nu mă pot plânge în România", a adăugat Ponta.

Şeful Guvernului a mai transmis diplomaţilor că România nu îşi modifică coordonatele de politică externă indiferent de schimbările de guverne, dar că trebuie să construiască relaţii economice şi politice şi cu alte ţări din Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi America de Sud şi a precizat că, în perioada următoare, va efectua vizite şi în Turcia, Lituania, Finlanda.

×