x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru reducerea CAS

Ponta vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru reducerea CAS

16 Iun 2014   •   15:52
Ponta vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru reducerea CAS
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Coaliţia de guvernare va propune Parlamentului să se reunească, la începutul lunii iulie, într-o sesiune parlamentară extraordinară pentru a ratifica Acordul de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi pentru a da un vot proiectului de lege care vizează reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, a anunţat, astăzi, premierul Victor Ponta.

Ponta a explicat că este important ca România să fie prima ţară care să voteze acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, fiind vorba de "un gest simbolic pe care România trebuie să îl facă".

Totodată, Ponta a precizat că dacă Parlamentul va da un vot şi pe proiectul referitor la modificarea Codului Fiscal, preşedintele Traian Băsescu va putea să promulge această lege luna viitoare, urmând ca măsura de reducere a CAS-ului să intre în vigoare de la 1 octombrie.

"Am stabilit, la nivelul Parlamentului, să propunem coaliţiei şi să reuşim ca propunerea de modificare a Codului Fiscal privind reducerea cu 5% a contribuţiilor sociale să treacă prin Senat în această sesiune şi prin Camera Deputaţilor, printr-o sesiune extraordinară, pe care o vom propune pentru începutul lunii iulie. În numele Guvernului, vom propune Parlamentului ca la începutul lunii iulie să aibă o sesiune extraordinară a ambelor Camere în aşa fel încât România să fie prima ţară din cele 28 de ţări ale UE, care ratifică Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE. (...) Colegii noştri de la Camera Deputaţilor vor cere ca pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare să se afle şi votarea legii reducerii CAS în aşa fel încât preşedintele României să o poată ratifica în luna iulie şi să fie în vigoare de la 1 octombrie", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

×