x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta vrea un acord politic cu PDL pentru ca alegerile parlamentare să fie organizate în octombrie

Ponta vrea un acord politic cu PDL pentru ca alegerile parlamentare să fie organizate în octombrie

01 Iun 2012   •   06:28
Ponta vrea un acord politic cu PDL pentru ca alegerile parlamentare să fie organizate în octombrie

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca alegerile parlamentare ar trebui organizate in luna octombrie, astfel incat noul Guvern sa-si poata promova in Parlament proiectul de buget cel tarziu in luna noiembrie. Ponta spera sa ajunga cu PDL la un acord politic in acest sens.

"Incerc sa obtin un acord al tuturor fortelor politice, pentru ca aici nu este vorba de a impune ceva, si sper sa fie pana la urma si PDL de acord, chiar daca tactica lor acum este sa nu fie de acord cu nimic. Eu cred ca ar trebui sa facem alegerile parlamentare undeva in luna octombrie. Constitutional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune ca trebuie in 20 de zile de la alegeri sa convocam noul Parlament, dar daca avem un acord politic si daca intrebam si Curtea Constitutionala, sa nu adoptam o hotarare care sa nu fie declarata neconstitutionala, cred ca este in interesul tuturor ca in luna octombrie cand, pana sa vina sarbatorile de iarna, pana sa vina zapada, ploaia, toate celelate, sa avem alegeri, iar noul Guvern sa aiba timp sa isi adopte bugetul in Parlament in luna noiembrie, nu cum am facut tot timpul, in decembrie, de Craciun, cand nu este nimeni atent", a spus Ponta, la Realitatea TV.

El a precizat ca a discutat despre acest subiect atat cu cei din USL, cat si cu cei de la UDMR si UNPR, intentionand sa aiba o discutie similara si cu reprezentantii PDL, probabil dupa alegerile locale.

O eventuala suspendare din functie a lui Traian Basescu depinde de modul in care se comporta

Despre suspendarea lui Traian Basescu, premierul a declarat ca aceasta depinde chiar de modul in care seful statului va alege sa se comporte in calitate de presedinte al Romaniei.

"Depinde foarte mult de Traian Basescu, de modul in care va intelege sa redevina presedinte", a spus Ponta, care a precizat totodata ca relatiile sale institutionale cu seful statului sunt normale si ca discuta periodic cu acesta despre probleme importante, precum reuniunea la Bucuresti a mai multor prim-ministri sau problemele din Siria.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, marti, ca subiectul suspendarii lui Traian Basescu nu este de actualitate, el apreciind insa ca, in februarie 2013, cand parlamentarii se vor reuni, seful statului va fi suspendat "daca nu i-o da Dumnezeu gandul cel bun pana atunci".

×