x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Pot să mă imaginez comisar"

"Pot să mă imaginez comisar"

de Gabriela Antoniu    |    13 Mai 2009   •   00:00

Ministrul Vasile Puşcaş, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a declarat ieri, într-un interviu acordat Agerpres, că se poate imagina în funcţia de comisar european din partea României, însă decizia în această privinţă nu îi aparţine.



"Pot să-mi imaginez, dar de văzut ar trebui să vadă alţii", a afirmat Puşcaş. În opinia sa, un comisar european este o componentă a brandului de ţară. "Nu eu neapărat, dar în mod sigur oricare comisar din România îşi va propune o anumită activitate şi o muncă de convingere a europarlamentarilor şi a grupului din România, dar şi a altora, referitor la domeniul pe care îl gestionează. Şi nu în ultimul rând, un comisar european este în acelaşi timp, chiar dacă nu se spune direct, o componentă a brandului de ţară în interiorul Uniunii Europene", a spus Puşcaş. Cu ocazia lansării cărţii sale "Teme europene", vineri, la Cluj, Vasile Puşcaş a apreciat că viitorul comisar european al României ar trebui să aibă capacitatea să determine, să influenţeze şi să producă rezultate bune şi foarte bune pentru politicile europene, cu reverberaţii foarte bune pentru România". El a arătat totodată că România trebuie să-şi negocieze poziţia şi pentru comisar, pentru Comisie, dar şi diversele poziţii în Parlamentul European.

La 20 martie, la Cluj, preşedintele PSD, Mircea Geoană, declara că este posibil ca ministrul Vasile Puşcaş să devină comisar european. "Vasile Puşcaş are, să zicem, luxul de a alege care este traseul cel mai util pentru el, pentru că este printre cei mai buni specialişti, dacă nu chiar cel mai bun, pe probleme europene pe care îl are România. De aceea, eu cred că va trebui să aleagă: dacă va decide să rămână în continuare în Guvern va fi decizia sa sau, dacă doreşte să meargă în Parlamentul European, evident că acest lucru ar reprezenta un plus pentru delegaţia noastră la PE. Iar dacă discuţia despre comisarul european va căpăta contur... Nu vă ascund faptul că numele său l-am evocat şi pentru funcţia de comisar european în vizita mea recentă de la Bruxelles" , spunea Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: politic european comisar