x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prahova - Melescanu este pe primul loc pe lista pentru Senat

Prahova - Melescanu este pe primul loc pe lista pentru Senat

04 Aug 2004   •   00:00

Fostul ministru de Externe Teodor Melescanu, in prezent vicepresedinte al PNL, ocupa primul loc pe lista de Prahova pe care Alianta PNL-PD o va depune la alegerile pentru Senat.

SILVIU SERGIU

Melescanu ii ia astfel locul fostului presedinte liberal, Mircea Ionescu Quintus, care a decis sa nu mai candideze la alegerile parlamentare din aceasta toamna. Pe locul al doilea pe lista cu candidaturi se afla presedintele PD Prahova, Romeo Hanganu, in timp ce la Camera Deputatilor locul intai pe lista a fost adjudecat de actualul deputat Paula Ivanescu. Ea este urmata de liberalii Adrian Semcu, Ion Luchian, Horia Toma, Ion Preda.

IMPARTIRE. Locurile considerate eligibile pe lista comuna prezentata de liberalii si democratii prahoveni au fost distribuite astfel: PNL i-a fost repartizata prima pozitie la Senat, precum si locurile 2-5 la Camera Deputatilor, iar PD ii revine primul loc la Camera Deputatilor si a doua pozitie la Senat. Potrivit presedintelui PD Prahova, Romeo Hanganu, listele de candidati nu sunt complete, in perioada urmatoare putand interveni unele modificari. In plus, listele trebuie aprobate de conducerea centrala.

CANDIDATURI

Deputatii PSD de Gorj Ion Florescu si Scarlat Iriza au anuntat primii ieri ca se inscriu in cursa electorala din cadrul partidului pentru a figura din nou pe listele parlamentare. In actuala legislatura, organizatia gorjeana a PSD mai este reprezentata in Parlament de inca un senator si un deputat. Vicepresedintele filialei, Corneliu Popescu, a anuntat ca PSD a decis ca inscrierile pentru alegerile interne sa fie facute intre 4 si 12 august, urmand ca la 13 august sa fie analizate candidaturile depuse. Potrivit lui Popescu, candidatii nu au voie sa ii mituiasca in vreun fel pe alegatori, nu au voie sa isi faca nici un fel de campanie, nu pot sa organizeze spectacole sau sa ofere cadouri pentru a obtine vreun vot in plus. Si la Arad a fost inregistrata prima candidatura, cea a deputatului Mihaela Muraru-Mandrea. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic