x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preda: Dacă Blaga nu ar mai fi în fruntea PDL, Opoziţia ar fi unită. Membrii de bună credinţă să-l abandoneze

Preda: Dacă Blaga nu ar mai fi în fruntea PDL, Opoziţia ar fi unită. Membrii de bună credinţă să-l abandoneze

11 Feb 2014   •   14:37
Preda: Dacă Blaga nu ar mai fi în fruntea PDL, Opoziţia ar fi unită. Membrii de bună credinţă să-l abandoneze

Europarlamentarul Cristian Preda apreciază că Opoziţia ar fi unită dacă Vasile Blaga nu s-ar mai afla în fruntea Partidului Democrat Liberal şi îi invită pe 'membrii de bună credinţă' democrat-liberali să-l abandoneze pe actualul lider al PDL.

"În privinţa relaţiilor cu alte partide, Vasile Blaga a făcut totul pentru a se despărţi de aliaţii din 2012, indiferent că se numeau Ungureanu, Pavelescu sau Neamţu. Cei care deplâng lipsa de unitate a opoziţiei ar trebui să ştie că există şi un vinovat: Vasile Blaga. Dacă el n-ar mai fi în fruntea PDL, a doua zi opoziţia ar fi unită. Acum, când barca sa ia apă, Blaga practică atacul la persoană, reproducând tezele Antenei 3: Mişcarea Populară e făcută pentru Udrea, iar Boc nu era nimic fără partid. Îi invit pe toţi membrii de bună credinţă din PDL să-l abandoneze pe Blaga", afirmă Preda, astăzi, într-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul susţine că actualul lider PDL a refuzat să-şi asume 'rezultatul dezastruos' de la alegerile din decembrie 2012, şi a câştigat "la limită", împotriva Elenei Udrea, conducerea partidului, într-o Convenţie în care 'acuzelor de fraudă li s-a răspuns ascunzând buletinele de vot'.

"Din acel moment şi până în ziua de azi, Vasile Blaga a încurajat în interiorul PDL excluderi şi anateme. Nu a reacţionat nici când TRU o descria pe Macovei ca 'procuror comunist', nici când Alin Popoviciu cerea excluderea lui Baconschi, a lui Funeriu şi a lui Paleologu, nici când s-a cerut pedepsirea mea pentru delict de opinie, pe baza articolului introdus în statut pentru a-i îndepărta pe corupţi. Lui VB nu i s-a părut nefiresc să sprijine în alegerile din partid un candidat care eşuase în încercarea de deveni deputat în defavoarea lui E. Tomac, singurul care luase 80% din voturi la legislative", mai precizează Preda, potrivit Agerpres.

El îl acuză pe Blaga că nu a împărţit puterea şi responsabilităţile în PDL şi nici nu a creat cooperare în interiorul partidului.

'A încurajat opoziţia faţă de Băsescu (PDL nu a mai sprijinit public vreo iniţiativă a preşedintelui) şi atitudinea călduţă faţă de USL. Ca recompensă, familia sa a primit contracte cu statul: cel puţin asta au spus ziariştii despre o firmă care ar trebui să păzească o autostradă (!?).Strategia lui Blaga a raliat o singură persoană (M. Macovei) şi a îndepărtat sute de membri, mulţi dintre ei veniţi la Mişcarea Populară', mai scrie Preda.

×
Subiecte în articol: cristian preda vasile blaga PDL