x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu: Votul din Comisia juridică a Senatului - scandalos; este o sfidare a intereselor vitale ale României

Predoiu: Votul din Comisia juridică a Senatului - scandalos; este o sfidare a intereselor vitale ale României

03 Mai 2017   •   19:57
Predoiu: Votul din Comisia juridică a Senatului - scandalos; este o sfidare a intereselor vitale ale României

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a criticat miercuri decizia Comisiei juridice din Senat cu privire la graţierea unor fapte de corupţie. 
"Dincolo de imoralitatea scandaloasă a votului, rămâne o stupefiantă lipsă de logică a PSD: cum să susţii ridicarea MCV graţiind fapte de corupţie?! E o sfidare directă a unor interese vitale ale României, care ţin de păstrarea unei legături puternice cu Uniunea Europeană. Parlamentul pare captiv celor care au devalizat sistematic banul public 27 de ani la rând", a scris Predoiu pe Facebook. 
Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază faptele de corupţie precum luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă. 
Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie graţiată luarea de mită, explicând că mulţi oameni politici sunt acuzaţi atât de această infracţiune, cât şi de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, "când toate partidele s-au finanţat ilegal". 
Senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat, în replică, faptul că liberalii nu vor susţine "un amendament privind graţierea niciunei fapte de corupţie". Nici reprezentantul USR George Dircă nu a fost de acord cu graţierea faptelor de corupţie. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: predoiu senat legea gratierii