x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul județului Caraş-Severin demisionează! Nicolae Miu Ciobanu renunță la funcție începând cu 1 februarie

Prefectul județului Caraş-Severin demisionează! Nicolae Miu Ciobanu renunță la funcție începând cu 1 februarie

28 Ian 2016   •   10:35
Prefectul județului Caraş-Severin demisionează! Nicolae Miu Ciobanu renunță la funcție începând cu 1 februarie
Sursa foto: carasanul.ro

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, precizează joi, printr-un comunicat de presă, că începând cu data de 1 februarie, 'din respect faţă de Instituţia Prefectului', a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, aprobarea demisiei sale din funcţie. El a mai precizat că nu doreşte ca prin poziţia şi funcţia ocupată să se interpreteze că poate fi influenţată ancheta penală desfăşurată de către DIICOT.

Prefectul judeţului a fost audiat, miercuri, ca urmare a unor fapte de natură penală ce s-au comis în cadrul unei societăţi comerciale la care a îndeplinit funcţia de administrator pe o perioadă de şapte luni, în perioada 2011-2012.

Nicolae Miu Ciobanu spune că doreşte ca Instituţia Prefectului să îşi păstreze în continuare reputaţia de garant al respectării legii şi Constituţiei României.

'Am convingerea că am reuşit să schimb puţin din mentalitatea reprezentanţilor primăriilor din judeţ, cât şi a unor angajaţi din instituţie, în sensul asigurării îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, cu respectarea legalităţii', afirmă Nicolae Miu Ciobanu în comunicatul citat.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a înaintat Guvernului României propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Caraş-Severin de către Nicolae Miu Ciobanu Ciobanu. Acesta a fost desemnat să exercite, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia de prefect al judeţului Caraş-Severin, începând din luna martie 2015.

Propunerea ministrului Afacerilor Interne vine ca urmare a percheziţiilor care au avut loc, miercuri, în 19 judeţe din ţară, printre care şi în Caraş-Severin, fiind puse în aplicare 32 de mandate de aducere, pentru persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea a vizat un dosar penal care are ca obiect un grup infracţional organizat constituit în judeţul Caraş-Severin, care ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 25 milioane lei.

Sursa: Agerpres

×