x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ciolos caută înlocuitor pentru ministrul Muncii, dupa ce Ana Costea vrea sa retraga OUG privind salarizarea

Premierul Ciolos caută înlocuitor pentru ministrul Muncii, dupa ce Ana Costea vrea sa retraga OUG privind salarizarea

de Antena 3    |    12 Apr 2016   •   20:44
Premierul Ciolos caută înlocuitor pentru ministrul Muncii, dupa ce Ana Costea vrea sa retraga OUG privind salarizarea

Guvernul Cioloș caută înlocuitor pentru ministrul Muncii, Ana Costea. Informația a fost dezvăluită marți de Radu Tudor, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Astfel, guvernul tehnocrat este dispus să renunțe la ministrul Muncii, Ana Costea, dar nu la ordonanța de urgență privind salarizarea, cea care a stârnit aceste discuții.

"Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiționări financiare și de a-l face funcțional și a corecta disfuncționalități constatate la alegea actuala de salarizare", a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze "starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar".

Cosmin Andreica, consilierul ministrului Muncii, a declarat că Ana Costea îşi va depune mandatul dacă nu se va ţine cont de părerea sa, cu privire la proiectul de ordonanţă privind salarizările bugetarilor, aceasta anunţând că nu mai sprijină proiectul.

Decizia ministrului Muncii Ana Costea de a nu mai sprijini proiectul de ordonanţă a venit în urma discuţiei cu reprezentanţii sindicatelor care a avut loc marţi dimineaţă.

VEZI VIDEO, PE ANTENA3.RO

 

×