x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Orban întrevederi cu Ursula von der Leyen, Merkel şi Tusk la Zagreb

Premierul Orban întrevederi cu Ursula von der Leyen, Merkel şi Tusk la Zagreb

20 Noi 2019   •   11:00
Premierul Orban întrevederi cu Ursula von der Leyen, Merkel şi Tusk la Zagreb
Sursa foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, efectuează miercuri şi joi o vizită la Zagreb, pentru a participa la reuniunea PPE, context în care are programate întrevederi cu mai mulţi şefi de guverne şi înalţi oficiali ai Uniunii Europene.


Potrivit programului anunţat de Guvern, în cursul zilei de miercuri prim-ministrul Ludovic Orban se va întâlni cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu vicepreşedintele CE Jyrki Katainen, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

De asemenea, Orban are programate întrevederi cu Leo Varadkar - prim-ministrul Irlandei, cu Antonio Lopez Isturiz - secretarul general al Partidului Popular European, cu Alexander Dobrindt - preşedintele Grupului parlamentar CSU din Parlamentul Germaniei, precum şi cu Kyriakos Mitsotakis - prim-ministrul Republicii Elene.

În cea de a doua zi a vizitei sale la Zagreb, joi, Ludovic Orban se va întâlni cu Joseph Daul - preşedintele Partidului Popular European, cu Manfred Weber - preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, cu Sebastian Kurz - cancelarul Austriei, cu Maia Sandu - preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, cu Pablo Casado - preşedintele Partido Popular din Spania.

Tot joi, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea o întrevedere cu Andrej Plenkovic - prim-ministrul Republicii Croaţia, urmată de o întâlnire în plenul celor două delegaţii şi declaraţii de presă.

Congresul Partidului Popular European (PPE), în care va fi aleasă noua conducere a celei mai mari formaţiuni politice paneuropene, începe miercuri la Zagreb. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban