x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Tudose: Guvernul va sprijini construcţia unui spital judeţean nou la Sibiu

Premierul Tudose: Guvernul va sprijini construcţia unui spital judeţean nou la Sibiu

01 Noi 2017   •   21:25
Premierul Tudose: Guvernul va sprijini construcţia unui spital judeţean nou la Sibiu

Guvernul va sprijini cu fonduri de la buget construirea unui spital judeţean nou la Sibiu, a declarat premierul Mihai Tudose.

Premierul Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au făcut miercuri o scurtă vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

"De la Sibiu am avut două solicitări, de investiţie în UPU Sibiu şi de la Spitalul de Pediatrie. (...) Informaţiile care au venit, conexe, au fost că, cel puţin la UPU este vorba despre o clădire veche, şi aici la Pediatrie, la fel, o clădire care, indiferent cât de bine o refaci, o reutilezi, este tot o clădire veche... nosocomiale care au intrat, deja, în pereţii clădirii. Am venit să vedem efectiv despre ce este vorba şi să propunem celor îndrituiţi, începând cu doamna prefect şi cu conducerea spitalelor, dacă nu cumva este mai bună o soluţie alternativă, adică un spital nou, unde să fie toată lumea adunată, cu toate secţiile, funcţional, modern, cu utilaje şi cu aparatură nouă. Fiindcă şi la UPU actual şi la Spitalul de Pediatrie, în special la Spitalul de Pediatrie, este nevoie de tehnică medicală nouă", a spus Mihai Tudose.

Despre faptul că la Sibiu există un proiect pentru construirea unui spital de urgenţă, dar că Ministerul Sănătăţii nu l-a cuprins în niciun proiect de finanţare, fiind alese alte centre regionale, Tudose a arătat: "Eu vorbesc despre un spital judeţean nou, nu este vorba despre un spital regional la Sibiu, ci un spital nou care să înlocuiască spitalele actuale vechi".

Fiind întrebat dacă Guvernul va susţine finanţarea unui spital nou la Sibiu, premierul a răspuns: "Asta încerc să vă spun, da. Deci spitalul de la Sibiu nu este între cele opt spitale regionale, este un spital judeţean, practic nou, cu toate secţiile adunate într-un loc, nou, modern".

El a precizat că finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat.

Premierul a spus că proiectul unui spital judeţean nou are legătură cu nevoia oamenilor din Sibiu privind servicii medicale moderne, întrebat dacă proiectul este legat de summit-ul european preconizat să se desfăşoare la Sibiu în 2019. "Are legătură cu necesitatea oamenilor care trăiesc în Sibiu şi zonele învecinate de Sibiu. Asta nu înseamnă că, dacă în 2019 nu era summit-ul la Sibiu, oamenii puteau să moară liniştiţi la Sibiu", a adăugat Tudose.

În acelaşi context, premierul a dat asigurări că la Sibiu, anul viitor, vor veni şi primele ambulanţe noi, moderne.

"Acum trei săptămâni am aprobat în şedinţa de Guvern achiziţionarea unui număr impresionant de ambulanţe, vorbim de mii de ambulanţe, pentru a satisface necesităţile întregii Românii. Dacă ne permiteţi, o să luăm ambulanţe şi pentru restul ţării, nu numai pentru Sibiu, dar Sibiul, da, va avea cota judeţului Sibiu. Anul viitor veţi avea primele ambulanţe noi", a anunţat Tudose. www.agerpres.ro

×