x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, săptămâna viitoare, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, săptămâna viitoare, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

09 Ian 2019   •   14:56
UPDATE Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, săptămâna viitoare, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va prezenta săptămâna viitoare în plenul Parlamentului European priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
Şeful Executivului a amintit că joi şi vineri are loc la Bucureşti lansarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria, în prezenţa preşedinţilor Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European, a membrilor Colegiului comisarilor europeni.
"La începutul săptămânii viitoare, mai precis luni şi marţi, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg şi voi prezenta în plenul Parlamentului European priorităţile mandatului preşedinţiei noastre. Înţelegem pe deplin oportunitatea pe care o avem de a fi văzuţi acţionând împreună pentru România şi UE", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
"Suntem pregătiţi atât la nivel tehnic, cât şi la nivel politic" pentru mandatul preluat la 1 ianuarie 2019, a susţinut prim-ministrul.
Premierul a salutat iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor care a lansat prin Romfilatelia o emisiune de mărci poştale dedicată preşedinţiei României la Consiliul UE.
"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. Mă refer la Brexit, viitorul UE post-Brexit, alegerile europarlamentare, cadrul financiar multianual, politica agricolă comună, politica de coeziune - ca şi politici tradiţionale - dar şi noile provocări legate de politica externă, de migraţie, terorism, politica de azil. De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a spus Dăncilă.
Preluarea preşedinţiei, a adăugat premierul, are loc în contextul în care România a înregistrat în anul 2018 o creştere economică durabilă şi sustenabilă. 

AGERPRES

×