x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedinte şi premier liberali până la sfârşitul anului. Planurile lui Antonescu pentru PNL, expuse în şedinţa de ieri

Preşedinte şi premier liberali până la sfârşitul anului. Planurile lui Antonescu pentru PNL, expuse în şedinţa de ieri

26 Feb 2014   •   17:20
Preşedinte şi premier liberali până la sfârşitul anului. Planurile lui Antonescu pentru PNL, expuse în şedinţa de ieri

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a vorbit de "un culoar care se deschide" pentru PNL, în timpul şedinţei Biroului Permanent, de ieri, afirmând că este posibil ca până la sfârşitul anului liberalii să dea atât preşedintele României, cât şi primul ministru, scrie stiripesurse.ro, care a obţinut înregistrări audio din timpul şedinţei.

Antonescu le-a spus, ieri, liberalilor, că USL nu mai există şi că trebuie să i se ceară demisia premierului Ponta, în ideea de a se ajunge la o altă formulă de guvernare care să includă şi PNL.

Liderul liberalilor a continuat zicând că cel mai probabil PNL va trece în opoziţie, fapt care nu este un eşec, ci reprezintă "deschiderea unui culoar" către obţinerea funcţiilor de premier şi preşedinte, în cazul în care PNL va avea rezultate bune la europarlamentare.

"Ne aruncăm într-o bătălie în care avem culoar în față, avem prima șansă, normal că trebuie să facem eforturi, să le facem fiecare, într-o bătălie care are la sfârşitul anului drept miză maximă, dar nu simplă, ca Partidul Naţional Liberal să aibă și preşedinte, dar şi premier. Vă rog să vă gândiţi că nu e deloc imposibil", a spus Antonescu, potrivit stiripesurse.ro.

Antonescu a amintit şi de posibilitatea ca guvernul Ponta să cadă înainte de alegerile prezidenţiale, vorbind de crearea unei noi alianţe cu PSD, dar de data aceasta cu premier liberal.

"(PNL poate n.r.) nu se ştie exact când, să poată să aibă un premier. Nu ştiu pe ce Guvern, poate chiar teoretic pe un guvern cu PSD-ul, dar cu premier liberal", mai spus Antonescu. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu