x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Iohannis a discutat cu secretarul de stat britanic pentru Apărare despre consolidarea Parteneriatului strategic

Preşedintele Iohannis a discutat cu secretarul de stat britanic pentru Apărare despre consolidarea Parteneriatului strategic

15 Iun 2017   •   15:45
Preşedintele Iohannis a discutat cu secretarul de stat britanic pentru Apărare despre consolidarea Parteneriatului strategic
Sursa foto: presidency.ro

 Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul de stat pentru Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Michael Fallon. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, în cadrul discuţiilor dintre cei doi oficiali au fost abordate subiecte de interes comun aflate pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, precum şi cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi apărării. 

"Cei doi interlocutori au afirmat determinarea de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în acest domeniu, subliniind faptul că cele două ţări împărtăşesc viziuni comune referitoare la provocările actuale de securitate", se arată în comunicat. 

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat angajamentul ferm al României faţă de priorităţile NATO, în special faţă de cele referitoare la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a Alianţei şi partajarea echitabilă a responsabilităţilor între ţările membre. 

Secretarul de stat britanic pentru Apărare a felicitat România pentru eforturile întreprinse în cadrul Alianţei, subliniind importanţa alocării a 2% din PIB cheltuielilor pentru apărare, ca exemplu ce ar trebui urmat şi de către alţi aliaţi. 

Referitor la viitoarele negocieri în contextul Brexit, oficialul britanic a evidenţiat că Regatul Unit va rămâne ferm angajat în proiectele europene referitoare la securitatea continentului. 

"Preşedintele Iohannis şi secretarul de stat pentru Apărare britanic au salutat desfăşurarea în condiţii optime a Exerciţiului Noble Jump 17, găzduit în această perioadă de România, extrem de important pentru verificarea în condiţii reale a capacităţii de reacţie a forţelor implicate", precizează Administraţia Prezidenţială. 

Oficialul britanic a evidenţiat intenţia de a continua programele de pregătire în comun la nivelul forţelor armate, atât în ceea ce priveşte NATO, cât şi în context bilateral. 

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat nivelul excelent de cooperare bilaterală dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în domeniul apărării şi a apreciat sprijinul acordat ţării noastre în eforturile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare în flancul estic al Alianţei. De asemenea, el a adresat mulţumiri pentru prezenţa aeronavelor Eurofighter Typhoon şi a militarilor britanici dislocaţi în România, precum şi pentru participarea la activităţi comune în Marea Neagră. 

Oficialul britanic a efectuat o vizită în România.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: iohannis parteneriat strategic