x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Iohannis, despre alegerile locale: Nu e bine să schimbăm legile tot timpul

Președintele Iohannis, despre alegerile locale: Nu e bine să schimbăm legile tot timpul

de Antena 3    |    17 Feb 2016   •   22:25
Președintele Iohannis, despre alegerile locale: Nu e bine să schimbăm legile tot timpul
Sursa foto: Foto: Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seara, la TVR, că alegerile în două tururi sunt mai bune, însă a menţionat că nu este bine să schimbăm legea la niciun an distanţă de la votarea ei.

"Eu, ca fost primar, cred că alegerile în două tururi sunt mai bune, dar, în acelaşi timp, trebuie să fim foarte serioşi şi foarte realişti: avem o lege nouă, încă nu are niciun an, s-a votat în primăvara lui 2015. Nu cred că este bine să schimbăm legile tot timpul - unele chiar înainte să le aplicăm vreodată. Cred că discuţia care se poartă pentru două tururi sau un tur este o discuţie importantă, dar trebuie să ţinem cont că noi avem o lege care nu s-a aplicat, încă, niciodată. Şi, probabil, nu este nici foarte bine ca felul în care se desfăşoară alegerile să fie schimbat în prag de alegeri", a declarat Iohannis, citat de antena3.ro

Klaus Iohannis i-a luat apărarea şi lui Dacian Cioloş în privinţa alegerilor în două tururi, spunând că acesta a acţionat corect refuzând să dea o ordonanţă de urgenţă. "Premierul Cioloş a acţionat corect. Eu am desemnat un tehnocrat şi l-am rugat la vremea respectivă să prezinte în faţa Parlamentului un guvern tehnic. [...] Pe bună dreptate, premierul, care conduce un guvern tehnic, nu a dorit să tranşeze o chestiune care este eminamente politică. Această chestiune, obligatoriu, trebuie tranşată în Parlament, între partide, prin vot. Nici eu nu pot să mă amestec în această discuţie", a declarat Iohannis, potrivit tvr.ro.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis alegeri locale politica