x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Mişcării Populare: Lansăm dezbateri publice pe mari teme. Va fi invitat şi Traian Băsescu

Preşedintele Mişcării Populare: Lansăm dezbateri publice pe mari teme. Va fi invitat şi Traian Băsescu

11 Mai 2013   •   15:59
Preşedintele Mişcării Populare: Lansăm dezbateri publice pe mari teme. Va fi invitat şi Traian Băsescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele Fundaţiei "Mişcarea Populară", Marian Preda, a anunţat, sâmbătă, că aceasta va lansa, după constituirea mai multor filiale judeţene, dezbateri publice pe teme pe care populaţia nu este suficient consultată, la care va participa, ca invitat, şi preşedintele Traian Băsescu, informează mediafax.ro.

Printre temele de dezbatere se numără modificarea Constituţiei, regionalizarea şi riscurile demografice ale României.

"După ce vom lansa filiale în mai multe oraşe importante, va urma o etapă de organizare la nivel subjudeţean şi vom încuraja constituirea de cluburi şi grupuri de iniţiativă în localităţi mai mici. Vom lansa şi câteva proiecte naţionale, după care, odată constituite cele mai multe filiale judeţene, vom lansa un program de dezbateri publice pe marile probleme ale României, pe marile teme care îi interesează pe toţi şi pentru care populaţia nu este suficient consultată. La unele dintre aceste dezbateri din marile centre universitare va participa, aşa cum ne-a promis, şi preşedintele Traian Băsescu, ca invitat al nostru. Temele de dezbatere vor fi modificarea Constituţiei, şi aici trebuie să vedem ce se întâmplă cu rezultatele referendumului din 2009 privind Parlament unicameral şi un număr de 300 de parlamentari, regionalizarea, riscurile demografice ale României", a spus Preda.

Potrivit acestuia, seria de dezbateri publice ar putea începe în câteva luni.

Marian Preda a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu simpatizanţii din municipiu ai Fundaţiei "Mişcarea Populară", alături de membrii fondatori - Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu şi Elenina Nicuţ.

El a precizat că în circa 10 zile va fi anunţată conducerea filialei clujene a fundaţiei. 

×