x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PDL Mureş: Elena Udrea este un exemplu, este inteligentă şi isteaţă

Preşedintele PDL Mureş: Elena Udrea este un exemplu, este inteligentă şi isteaţă

de Raluca Cret    |    15 Ian 2013   •   12:41
Preşedintele PDL Mureş: Elena Udrea este un exemplu, este inteligentă şi isteaţă

Preşedintele PDL Mureş, primarul Tîrgu-Mureşului Dorin Florea, a declarat astăzi că Elena Udrea ar trebui să fie cooptată în conducerea partidului, într-o funcţie pe care o vor decide membrii acestuia. Liderul democrat liberal a lăudat calităţile Elenei Udrea, pe care a caracterizat-o ca o persoană „inteligentă şi isteaţă”: „Doamna Udrea, indiferent ce ştiu unii sau cât de mult a fost distorsionată, vă spun punctul meu de vedere. Una dintre cele mai frumoase experienţe pe care o am ca şi coleg, tovarăş de partid, nu în sensul de partid, în sensul de camarad. Este un exemplu pe care ar trebui să-l ia mulţi, adică modul în care îşi tratează colegii, modul în care la orice solicitare răspunde, fiind şi o femeie foarte inteligentă şi foarte isteaţă. Acum, nu ştiu care va fi parcursul său, eu m-aş bucura să fie în conducere”.

Dorin Florea a mai spus că partidul a pus întotdeauna accent pe femei, şi a dat o nouă interpretare acuzaţiilor pe care i le-a adus Robertei Anastase, căreia i-a transmis în vară să-şi angajeze un stilist. Liderul PDL a declarat că a criticat-o pentru că „ţine la ea”: „Eu am criticat-o pentru că ţin foarte mult la ea, şi eu când ţin la cineva, o critic. Ce trebuia, să o laud, când trebuia să îi spun adevărul? Este o femeie frumoasă şi inteligentă care a fost pusă în fruntea Camerei. În momentul în care îţi apare o imagine frumoasă, atunci îţi conservi această imagine. Şi nu mi s-a părut corect, şi din partea colegilor noştri, că au lăsat-o pe ea să se bălăcărească, să numere voturi, să nu ştiu ce. Asta i-am spus-o ei: „Nu era treaba ta să numeri voturi, treaba ta era să reprezinţi o imagine a Camerei impecabilă”. Exact ca la copilul meu i-am spus”.

În ceea ce priveşte viitorul PDL, Florea a declarat că partidul trebuie să rămână unit şi să le ofere sprijin formaţiunilor politice care au fost alături la alegerile parlamentare. „Eu consider că ADR-ul a încetat în 9 decembrie. Era o asociere electorală care sigur că a încetat în timpul alegerilor, dar din punctul meu de vedere este absolut necesar să continue această conlucrare şi PDL-ul trebuie să nu se abată deloc de la principala forţă în jurul căreia trebuie să se coaguleze dreapta. În ceea ce priveşte formaţiunile care au fost cu noi, problema lor este că nu au deloc structuri teritoriale şi de aceea este important ca PDL-ul să ofere acest vehicul, adică să fie generos în a încerca să-i ţină aproape şi să coaguleze forţele de dreapta”,  declarat liderul politic.

Dorin Florea a mai precizat că a cerut conducerii partidului ca fiecare fost ministru să fie cooptat în echipa de monitorizare atentă a ministerelor, „pentru că se fac greşeli foarte mari. Sănătatea, o greşeală uriaşă, doamna Grapini, cu suma forfetară. Rolul opoziţiei este să critice şi să-şi prezinte punctul de vedere”.

×