x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PNL: Bugetul este prost, PSD duce o campanie de discreditare a preşedintelui Iohannis

Preşedintele PNL: Bugetul este prost, PSD duce o campanie de discreditare a preşedintelui Iohannis

11 Mar 2019   •   15:59
Preşedintele PNL: Bugetul este prost, PSD duce o campanie de discreditare a preşedintelui Iohannis

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că bugetul de stat pentru anul 2019 este unul "prost" şi a acuzat PSD că duce o campanie de discreditare a şefului statului, Klaus Iohannis.

"Retrimiterea bugetului de către preşedintele Iohannis în dezbaterea Parlamentului era o necesitate absolută, bugetul este prost, este mincinos, este construit pe date care nu au nicio legătură cu realitatea şi nu oferă nicio garanţie privitoare la evoluţia spre bine a României, la dezvoltarea României. PNL susţine cererea de reexaminare şi la fiecare punct din cadrul cererii de reexaminare va avea propriile puncte de vedere şi va înainta propriile amendamente pentru a îmbunătăţi bugetul de stat", a afirmat Orban, la finalul şedinţei conducerii PNL.

El a acuzat PSD că încearcă să mute răspunderea pentru întârzierea bugetului de stat la preşedintele Klaus Iohannis.

"Ceea ce fac de o bună bucată de vreme Dragnea, Dăncilă, Orlando, Vâlcov este o campanie de dezinformare, o campanie mincinoasă, o acţiune de discreditare a preşedintelui României, care se bazează doar pe minciuni şi care, de fapt, încearcă să mute de pe umerii lor răspunderea pentru întârzierea bugetului pe umerii preşedintelui care nu are niciun fel de vină pentru întârzierea bugetului de stat. Decizia de retrimitere este o decizie absolut corectă şi era chiar obligaţia preşedintelui României încercarea pe care a făcut-o de a corecta acest buget", a susţinut Ludovic Orban.

În opinia sa, decizia CCR prin care legea plafoanelor a fost declarată neconstituţională arată "justeţea intervenţiei preşedintelui".

El a spus că Guvernul a amânat şedinţa de luni în care urma să discute legea plafoanelor deoarece "nu mai ştie pe unde să scoată cămaşa".

"Îşi dau seama că legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat, toate punctele sesizate de preşedinte sunt adevărate, mai precis nu există resursele financiare reale pentru a asigura plata pensiilor, bugetele locale au fost jefuite, sunt puse sub semnul întrebării capacitatea de a asigura indemnizaţiile şi toate celelalte categorii de ajutoare care sunt îndreptate către persoanele cele mai defavorizate, persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, (...) se poate spune că bugetul nu este construit pe nişte temeiuri solide, ci pe picioare de lut", a adăugat Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că bugetul a fost elaborat "foarte bine" şi nu poate fi modificat din cauza "mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României".

Întrebat dacă bugetul va fi modificat în Parlament după ce va fi trimis de preşedintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a spus: "Nu. El a fost elaborat foarte bine şi nu putem să-l modificăm din cauza mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României".

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vinerea trecută Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, pe motiv că alocarea resurselor bugetare este "fundamentată pe o prognoză nerealistă", afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban