x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a demisionat din funcţie

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a demisionat din funcţie

15 Dec 2016   •   23:10
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a demisionat din funcţie

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, a anunţat, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că a demisionat, joi, de la conducerea filialei, precizând că rămâne simplu membru şi că îşi va exercita funcţia de preşedinte până când conducerea naţională îi va comunica încetarea mandatului.

Demisia i-a fost cerută în şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Timiş, care a avut loc joi seara, de către un grup de primari din judeţ.

''Rezultatele obţinute de PNL, în ansamblul său şi, în subsidiar, de Filiala Timiş a PNL - chiar dacă aceasta s-a situat pe locul cinci pe ţară după numărul de voturi şi pe locul 11 pe ţară după procente - m-au determinat să propun, luni, printr-o declaraţie de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era şi demisia tuturor preşedinţilor ale căror filiale au obţinut mai puţin de 30%, deci, inclusiv a subsemnatului. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna", afirmă Nicolae Robu, în comunicatul transmis AGERPRES.

Primarul Timişoarei s-a mai declarat nemulţumit de atitudinea primarului din Sânnicolau Mare şi a altor colegi din organizaţie, care au făcut presiuni pentru a-l determina să demisioneze, adăugând că din acest motiv a decis să îşi înceteze orice activitate în partid.

"Joi de dimineaţă, am comunicat familiei şi unui număr de apropiaţi că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Pe parcursul zilei am aflat că la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare (Dănuţ Groza, n.red.), un grup de circa 20-25 de colegi s-au întrunit la Club (...), pentru a pregăti o presiune asupra mea să demisionez. Am decis să nu anunţ nimic în plen (al Biroului Politic Judeţean al PNL, care s-a întrunit joi seara, n.r.), pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile şi mai departe. Voi rămâne simplu membru PNL, dar îmi voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri precum acest primar de Sânnicolau Mare. Desigur, voi exercita, încă, funcţia de preşedinte până când conducerea naţională îmi va comunica încetarea mandatului, eventual simultan cu numirea unui preşedinte interimar şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă'', mai afirmă Nicolae Robu, în comunicatul transmis AGERPRES.

Alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost câştigate, în Timiş, de PSD, urmat de PNL, USR, ALDE şi PMP, potrivit rezultatelor finale oficiale.

La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 35,42%, urmat de PNL - 25,57%, USR - 12,66%, ALDE - 5,94% şi PMP - 5,69%, UDMR - 3,92% , PRU - 2,21%, ultimele două formaţiuni netrecând pragul electoral.

La Senat se menţine ordinea partidelor, respectiv, PSD - 37,42%, PNL - 27,16%, USR - 12,34%, ALDE - 5,82% şi PMP (5,61%).

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Timiş, judecător Titu Berceanu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că din cele zece mandate de deputaţi şi patru de senatori ale judeţului, în urma rezultatelor finale PSD a rămas cu patru mandate de deputaţi şi două de senatori, urmat de PNL cu trei mandate la Camera Deputaţilor şi unul la Senat, USR cu câte un mandat la Cameră şi la Senat, şi ALDE, respectiv PMP cu câte un deputat.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: pnl timiş pnl timis nicolae robu demisie