x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Serbiei, astăzi la Bucureşti

Preşedintele Serbiei, astăzi la Bucureşti

de Oana Stancu Zamfir    |    21 Feb 2008   •   00:00
Preşedintele Serbiei, astăzi la Bucureşti
Sursa foto: Jacques Collet/

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, vine astăzi în vizită la Bucureşti, pentru a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul şi cu preşedinţii Parlamentului.

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, vine astăzi în vizită la Bucureşti, pentru a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul şi cu preşedinţii Parlamentului. Venirea acestuia a fost anunţată în mod ciudat de cele două instituţii, mai întâi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, şi apoi oficial de Administraţia Prezidenţială, care a comunicat însă doar partea de program din ograda sa: 11:30 primire oficială, 11:45 – tête-à-tête, 12:05 convorbirile între delegaţiile oficiale, 12:45 – declaraţii de presă comune.

 

Tadic vine la Bucureşti în timp ce la Belgrad sunt anunţate manifesta­ţii de amploare împotriva independenţei Kosovo. Vizita, un posibil răs­puns la cea efectuată de Traian Bă­sescu cu puţin timp înaintea rea­le­gerii lui Tadici ca preşedinte, este mai degrabă urmarea imediată a poziţiei României faţă de independenţa Kosovo. România este una dintre puţinele ţări UE şi NATO care au declarat răspicat că nu vor re­cunoaşte indepedenţa autoproclamată a provinciei, care, potrivit preşedintelui Băsescu, este una “ilegală”, invocând nerespectarea in­tegrităţii teritoriale şi a suveranităţii Serbiei şi inviolabilitatea frontierelor sale. Parlamentul a adoptat şi el luni o declaraţie în care nu re­cu­noaşte independenţa Kosovo. Minis­trul sârb de Externe, Vuk Jeremic, afirma ieri la Strasbourg că relaţiile Serbiei cu statele care au recunoscut Kosovo au fost compromise pentru totdeauna.

×
Subiecte în articol: politic