x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prezenţa redusă la vot în alegerile parlamentare parţiale: 10,85% în Neamţ, 3,37% în Maramureş

Prezenţa redusă la vot în alegerile parlamentare parţiale: 10,85% în Neamţ, 3,37% în Maramureş

de Mediafax    |    21 Aug 2011   •   08:22

Prezenta la vot la alegerile parlamentare partiale pentru Camera Deputatilor a fost, duminica, la ora 10.00, de 10,85% in Colegiul uninominal 6 Neamt si de 3,37% in Colegiul uninominal 2 Maramures, conform datelor furnizate MEDIAFAX de autoritatile electorale locale."Prezenta la vot, la ora 10.00 in Colegiul uninominal 6 Camera Deputatilor, Circumscriptia electorala 29 - judetul Neamt a fost de 10,85%", conform Biroului Electoral de Circumscriptie Neamt.La randul sau, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral de Circumscriptie Maramures, Oana Istrate a precizat, pentru MEDIAFAX, ca prezenta la vot in Colegiul 2 a fost de 3,37%, respectiv 3,23% in mediul urban si 3,84% in mediul rural.
Conform televiziunilor de stiri, la una dintre sectiile de votare din Colegiul 2 Maramures, loctiitorul presedintelui sectiei a votat, desi nu avea acest drept, atributiile sale fiind retrase si la una dintre sectiile Colegiului 6 Neamt alegatorii au fost adusi la vot in mod organizat, cu microbuzul, acestea fiind singurele evenimente semnalate pana in prezent.
Peste 135.000 de cetateni cu drept de vot din judetele Neamt si Maramures sunt asteptati la urne duminica, la alegeri partiale in urma carora vor fi atribuie doua mandate de deputat.
Cele doua locuri, ambele apartinand PSD, au devenit vacante dupa decesului deputatului PSD Victor Surdu, ales in anul 2008 deputat in Colegiul uninominal 6 (Neamt), si dupa ce deputatul PSD Catalin Chereches (ulterior membru PNL), ales in Colegiul Colegiul 2 (Maramures), a optat pentru functia de primar al Municipiului Baia Mare.
In judetul Neamt, in Colegiul uninominal 6, concureaza in aceste alegeri partiale, din partea PSD, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, sustinut de USL. Principalul sau rival in competitia pentru obtinerea unui mandate de deputat este Adrian Radulescu, sustinut de PDL, actual secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
In acest colegiu sunt asteptati sa se prezinte la urne un numar de 57.508 de alegatori cu drept de vot. Pentru alegerile partiale au fost organizate 82 de sectii de votare, intr-un numar de 19 comune - Birgauani, Bodesti, Botesti, Dragomiresti, Dulcesti, Faurei, Girov, Grumazesti, Horia, Negresti, Petricani, Razboieni, Ruginoasa, Secuieni, Stefan cel Mare, Trifesti, Tupilati, Tibucani si Valeni.
In Colegiul 2, din Maramures, concureaza, din partea PSD, Florin Tataru, sustinut de USL. El o are drept contra-candidata pe Mariana Pop (PDL). In cursa s-au mai inscris alti doi competitori - Mircea Dolha (Partidul Ecologist Roman) si Horsza Felician Emil, reprezentand Partidul Romania Mare.
Pentru alegerile partiale din data de 21 august, in judetul Maramures (zona Baia Mare-Est), au fost organizate un numar de 79 de sectii de votare, care acopera o parte din municipiul Baia Mare, orasul Somcuta Mare si un numar de sapte comune - Cernesti, Coas, Copalnic Manastur, Dumbravita, Grosi, Remetea Chioarului si Sacalaeni.
In acest colegiu, pe listele electorale permanente sunt inscrisi 77.731 cetateni cu drept de vot.

×