x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima demisie după proteste! Un secretar de stat a renunţat la funcţie

Prima demisie după proteste! Un secretar de stat a renunţat la funcţie

01 Feb 2017   •   15:43
Prima demisie după proteste! Un secretar de stat a renunţat la funcţie

Secretarul de stat Florin-Daniel Şandru, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Guvernului, a anunţat, miercuri, că demisionează din funcţie, din cauza adoptării de către Executiv a OUG privind modificarea Codurilor penale. 

Cererea de demisie, începând cu data de 2 februarie, a fost înregistrată, miercuri, la Cabinetul premierului Sorin Grindeanu. 

"Menţionez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziţia pe care o deţineţi, aţi transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democraţiei şi statului de drept", spune Şandru în documentul citat, pe care l-a publicat pe contul său de Facebook. 

Florin-Daniel Şandru a fost numit în funcţia de coordonator al Departamentului Centenar printr-o decizie a fostului premier Dacian Cioloş, scrie Agerpres.

"Având în vedere misiunea Departamentului a cărui activitate am coordonat-o în perioada 9 august 2016 - 1 februarie 2017, sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversării Centenarului Marii Uniri, să vă ofere, Domnule Prim-ministru, un prilej de reflecţie asupra răului pe care l-aţi produs acestei ţări şi care va fi consemnat ca atare în istoria României", mai spune Şandru în cerere. 

De asemenea, Şandru anunţă că în seara aceasta va fi "în stradă". 

Tot în contextul adoptării OUG de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală şi în semn de solidaritate cu Florin-Daniel Şandru şi-au prezentat "demisia de onoare" şi membrii Cabinetului său - Cosmin Popa (director de cabinet), Cătălina Bulborea (consilier) şi Ruxandra Ivan (consilier), potrivit unei declaraţii publice a acestora. 

"România nu poate progresa prin minciună şi dispreţ făţiş faţă de cerinţele şi speranţele românilor (...) Soluţia pentru problemele democraţiei nu constă în abolirea ordinii de drept, ci în aplicarea nediscriminatorie a legii", se arată în declaraţia publică a acestora, care a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Şandru. 

Potrivit documentului citat, prin activitatea desfăşurată de la înfiinţarea sa, din august 2016 şi până în prezent, Departamentul Centenar "a promovat concepţia unei Românii sărbătorite prin modernizare şi progres". 

"Credem că o astfel de concepţie este incompatibilă cu acţiunile Guvernului Grindeanu. Credem că Centenarul României unite nu poate fi întâmpinat printr-o nefericită întoarcere în timpuri lipsite de speranţă şi orizont şi printr-o abdicare de la valorile morale ale statului de drept", se mai arată în document.

×