x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima sedinta a noii conduceri PSD

Prima sedinta a noii conduceri PSD

13 Iul 2004   •   00:00

Biroul Coordonator al PSD, noua conducere executiva a partidului de guvernamant, va avea astazi prima sa sedinta de la infiintarea sa, dupa ce Delegatia Permanenta si-a suspendat activitatea.

SILVIU SERGIU

Anuntul a fost facut ieri de presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca (foto). Ordinea de zi a sedintei este una destul de incarcata. Noii membri ai Biroului Coordonator vor trebui sa stabileasca noua componenta a staff-ului de campanie pentru alegerile generale, sa-i desemneze pe membrii comisiei care va pregati Congresul partidului din luna august, pe cei ai comisiei care va elabora modificarile statutului si sa stabileasca procedura dupa care se vor desfasura alegerile interne pentru desemnarea candidatilor pentru Parlament. Decizia finala va fi luata cu prilejul sedintei Biroului Executiv Central, programata pentru joi.

STAFF. In legatura cu desemnarea staff-ului de campanie pentru alegerile generale, purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, ne-a precizat ca fostii membri ai Delegatiei Permanente, care au lucrat pentru alegerile locale, nu vor face parte din echipa care va pregati alegerile generale. "Dupa modificarile aduse conducerii PSD, firesc este ca ele sa fie urmate de modificari in staff-ul de campanie", a spus Corlatean. Vizati sunt Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, Serban Mihailescu si Dan Matei Agathon.

NESTIUTOR. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cooptat in conducerea executiva a PSD, nu stie prea multe despre viitoarele sale atributii, dar va afla mai multe informatii abia dupa ce va merge la Bucuresti. Edilul-sef al Iasiului considera ca a fost cooptat in Biroul Coordonator al PSD datorita rezultatelor la alegerile locale si a experientei sale de manager, informeaza Rompres. Intrebat de deplasarile pe care va trebui sa le faca la Bucuresti pentru a lua parte la sedintele Biroului Coordonator al PSD, Nichita a raspuns: "Avem foarte multe proiecte de mare importanta pentru municipiul Iasi, care trebuie avizate si chiar au nevoie de sustinerea unor structuri guvernamentale si ministeriale, cum ar fi programul ISPA. Acestea inseamna deplasari la Bucuresti. Pe de alta parte, in Primarie sunt suficiente structuri care pot conduce activitatea si, mai mult decat atat, avem doi viceprimari care au multe activitati in coordonare".

CONDUCERE STUFOASA

Fostul vicepresedinte al PSD, Dan Ioan Popescu, considera ca structurile de conducere ale PSD "au fost, poate, stufoase si ineficiente". El a precizat ieri ca deciziile anuntate de premierul Adrian Nastase au in vedere "eficientizarea activitatii partidului". "Nu consider ca am lasat partidul pe mina lui Corlatean (n.r. - purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean), fata de care am o parere foarte buna", a spus Dan Ioan Popescu, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema. Popescu s-a pronuntat pentru evitarea utilizarii termenului de "autodizolvare" a Delegatiei Permanente a PSD. "Cuvantul autodizolvare eu nu l-am remarcat in interventia lui Adrian Nastase. Ceea ce am inteles eu a fost ca, pana la Congresul din luna august, isi inceteaza activitatea Delegatia Permanenta", a spus Popescu.
×
Subiecte în articol: politic psd