x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primar PSD dat pe mana PNA

Primar PSD dat pe mana PNA

07 Feb 2004   •   00:00

11 voturi pentru si 7 contra. De atat au avut nevoie consilierii orasului Sannicolau Mare pentru a-l da pe mana PNA pe primarul Iosif Oncu.

In premiera nationala, printr-o hotarare, consilierii au decis ca nu mai pot defila alaturi de edilul orasului si ca atare, in sedinta publica, au hotarat sa aduca la cunostinta magistratilor timiseni toate abuzurile savarsite de intaiul urbei.

Inceputul sfarsitului
Relatiile dintre consilieri si primar s-au racit la inceputul anului in curs, cand s-a aflat ca edilul din Sannicolau Mare a cheltuit peste 260 de milioane de lei pentru a-si repara masina de serviciu. Totusi, isteria generala in randul consilierilor s-a instaurat abia cand acestia au prins de veste ca, fara sa ceara acceptul cuiva, primarul Oncu a decis sa investeasca suma de 640 de milioane de lei intr-un gard!?! Pentru ca nu au reusit sa obtina o explicatie plauzibila din partea edilului, consilierii au decis ca a venit momentul sa puna degetul pe rana.

Proiect "Denuntul"
La data de 2 februarie, un numar de 12 consilieri locali au depus la registratura Primariei Sannicolau Mare o ampla expunere de motive si un proiect de hotarare, "privind inaintarea unei plangeri penale catre Parchetul National Anticoruptie" impotriva primarului Iosif Oncu. Asa cum rezulta din document, consilierii locali il acuza pe intaiul urbei de o serie intreaga de abuzuri legate de unele contracte de inchiriere, de concesionare a unor terenuri, de intabularea unor proprietati si trecerea unor bunuri din domeniul public in cel privat.

Harmalaie
Evident, proiectul de hotarare a ajuns pe masa consilierilor, in dupa-amiaza zilei de joi.
Dupa indelungi dezbateri, proiectul a fost votat si, ca atare, primul gospodar al localitatii Sannicolau Mare va fi dat pe mana magistratilor banateni. Iosif Oncu, primar comunist inainte de ‘89 si pesedist dupa, este de parere ca plangerea penala care i se va face, in baza hotararii de consiliu, este opera unei "gasti din opozitie".
Evident, edilul se considera nevinovat si, totodata, victima unei conspiratii. (TIBERIU KISS - Timisoara)

×
Subiecte în articol: politic