x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul liberal din comuna Văleni a anunţat că va susţine candidaţii PSD

Primarul liberal din comuna Văleni a anunţat că va susţine candidaţii PSD

de Agerpres    |    03 Apr 2014   •   18:56
Primarul liberal din comuna Văleni a anunţat că va susţine candidaţii PSD

Primarul liberal al comunei Văleni, Ion Şofaru, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, că se alătură echipei PSD deoarece social-democraţii sunt continuatorii USL şi pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare.

"Sunt alături de echipa PSD azi, din dorinţa de a duce mai departe programul USL asumat în campania electorală şi odată cu intrarea la guvernare. Nu am fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare. Mulţi dintre noi am fost împotriva acestei idei de a ieşi de la guvernare, din mai multe considerente. Actualei conduceri a PNL Olt nu am ce să-i reproşez", a declarat Ion Şofaru.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat la aceeaşi conferinţă de presă că Şofaru va susţine candidaţii PSD, UNPR şi PC la alegerile europarlamentare.

Şofaru a mai declarat că, ulterior ieşirii PNL de la guvernare, în organizaţia liberală din judeţul Olt au avut loc discuţii despre menţinerea sau nu a colaborării cu PSD în plan local şi majoritatea primarilor liberali prezenţi s-au pronunţat pentru continuarea colaborării cu PSD în judeţ.

"Când au luat decizia ieşirii de la guvernare nu ne-au întrebat. După aceea, 90% dintre colegi, când am fost întrebaţi despre colaborarea cu PSD, am fost pentru păstrarea alianţei la nivelul judeţului. Asta am făcut azi: am decis să păstrez alianţa", a adăugat primarul comunei Văleni. Şofaru a fost ales primar în anul 2012, fiind candidat al PNL pentru această funcţie.

Acesta este al doilea primar liberal din judeţ care anunţă că se alătură PSD, susţine proiectele actualului guvern şi va susţine candidaţii PSD la alegerile europarlamentare, după ce săptămâna trecută o declaraţie similară a făcut şi primarul comunei Grojdibodu, Doru Iovancea.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare 2014 USL