x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primul dosar de mită electorală, pe numele lui Dan Diaconescu

Primul dosar de mită electorală, pe numele lui Dan Diaconescu

de Gabriela Mladin    |    10 Noi 2012   •   19:43
Primul dosar de mită electorală, pe numele lui Dan Diaconescu
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, Dan Diaconescu, cel care candidează pe colegiul din Gorj al premierului Victor Ponta, a şi înregistrat primul dosar penal. Procurorii îl acuză pe preşedintele fondator al Partidului Poporului de încălcări la legea electorală. Ancheta a fost deschisă după ce Diaconescu şi susţinătorii săi au împărţit produse alimentare şi au organizat un spectacol electoral înainte de începerea campaniei electorale.

Mită electorală, aşa au încadrat procurorii acţiunea lui Dan Diaconescu de joi seara, înainte cu patru ore de deschiderea campaniei electorale. Candidat pe colegiul 6 de deputaţi din Gorj, Diaconescu a organizat, înainte de a se da startul campaniei electorale, un concertul electoral pe Insuliţa din Târgu-Jiu.

Iniţial, USL Gorj a sesizat Biroul Electoral Judeţean că în cadrul concertului PP-DD au fost instalate două ecrane pe care rulau mesaje electorale, deşi campania nu începuse, iar reprezentanţii partidului împărţeau pachete cu biscuiţi şi dulciuri participanţilor, din două autoturisme, unul având afişaj electoral cu Dan Diaconescu şi îndemnul de a fi votat. “Având în vedere că cercetarea acestor fapte ţine de competenţa organelor de urmărire penală, BEJ a decis trimiterea sesizării la Parchetul e pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a precizat preşedintele BEJ Gorj,  Mădălina Elena Lungănoiu.

×