x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Privilegiile alesilor - Ordonanta, ultima solutie

Privilegiile alesilor - Ordonanta, ultima solutie

de Monica Iordache Apostol    |    18 Feb 2006   •   00:00
Privilegiile alesilor - Ordonanta, ultima solutie

Liderii PD vor propune Guvernului sa adopte o ordonanta de urgenta prin care sa fie abrogate prevederile excesive din statutul senatorilor si deputatilor. Daca nu reusesc asa, democratii s-au gandit la o solutie pe placul poporului: o initiativa cetateneasca prin care sa fie eliminate drepturile speciale ale alesilor.

Democratii vor sa elimine prin ordonanta de urgenta privilegiile pe care parlamentarii si le-au acordat prin noul statut. Colegiul Director al PD si-a mandatat liderii sa propuna Guvernului emiterea unei ordonante in acest sens. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca daca nu va avea succes, PD se va ocupa de promovarea unei initiative cetatenesti pe aceasta tema. "Vom culege opiniile oamenilor, pentru a promova in Parlament o asemenea propunere de eliminare a acestor privilegii", a explicat el. Colegiul Director a adoptat o rezolutie prin care considera "inacceptabil" votul de joi din Parlament prin care s-au mentinut in Statut textele care le dau dreptul acestora la pensii de serviciu si indemnizatii de somaj. "O asemenea initiativa este imorala, inoportuna si o sfidare la adresa opiniei publice si a celor care isi pun sperantele ca clasa politica ii serveste", a sustinut Boc.

JUSTIFICARI. "PD nu doreste sa isi lege numele de aceasta lege, in aceasta forma, si va face tot ce ii sta in putinta pentru a abroga textele mentionate", a adaugat liderul democrat. Desi alesii PD au votat in favoarea proiectului pe ansamblu, Emil Boc a sustinut ca daca aceasta forma nu ar fi trecut de Parlament, ar fi intrat in vigoare forma veche, "care era mai proasta decat cea existenta."

MINORITATI. Democratii au mai adoptat si o rezolutie prin care isi mentin pozitia in privinta Statutului minoritatilor nationale. Una dintre principalele obiectii ale democratilor fata de textul Statutului minoritatilor nationale se refera la infiintarea unor consilii teritoriale ale autonomiei culturale.

FUZIUNE IN ACELEASI CONDITII
Democratii au adoptat si o rezolutie prin care sustin fuziunea cu PNL in calendarul propus deja de Biroul Permanent National al partidului, inclusiv cu precizarea afilierii noului partid la PPE. Emil Boc a sustinut ca prin fuziune "s-ar realiza cea mai importanta formatiune politica de centru dreapta din Romania si, poate, cel mai important partid de pe scena politica". "In plus, atunci cand s-a creat Alianta PNL-PD, practic finalitatea acesteia era legata de fuziunea dintre cele doua partide", a adaugat el.

×
Subiecte în articol: politic