x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PRM l-a bruiat pe Ion Iliescu

PRM l-a bruiat pe Ion Iliescu

13 Sep 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu si liderii principalelor partide au participat ieri, la Tebea, la aniversarea a 180 de ani de la nasterea lui Avram Iancu. Manifestarea a fost insa tulburata de lozincile sustinatorilor PRM.

CAMELIA IONESCU

Adunarea politicienilor de la Tebea nu s-a desfasurat intocmai cum se dorea. Discursurile inchinate lui Avram Iancu au fost tulburate de fanii lui Corneliu Vadim Tudor. Victima entuziastilor sustinatori ai PRM a fost presedintele Ion Iliescu, al carui discurs a fost "punctat" de huiduieli.

Presedintele Iliescu a incercat sa discute cu protestatarii, dar s-a confruntat cu intrebarile "agitatorilor": de ce colaboreaza PSD cu UDMR, daca Avram Iancu a luptat impotriva ungurilor? Seful statului le-a reprosat peremistilor ca, prin manifestarile lor, nu respecta memoria unui erou national precum Avram Iancu. Iar in ce priveste aliantele actualei Puteri, Iliescu le-a spus huiduitorilor ca traiesc in trecut. "Ce vreti, sa pornim un razboi romano-maghiar?!", i-a intrebat seful statului pe membrii PRM, care si-au continuat nestingheriti huiduielile si lozincile pro-Vadim acompaniati de muzica fanfarei. Unii dintre contestatari au amintit si de monumentul celor 13 generali maghiari de la Arad si si-au exprimat nemultumirea fata de reamplasarea acestuia.

PARCUL RECONCILIERII. Pe aeroportul din Arad, presedintele Iliescu a declarat insa ca in Parcul Reconcilierii va fi amplasat si monumentul Unirii, dand asigurari ca se vor gasi fondurile necesare acesteia. Seful statului a aratat ca ridicarea monumentului este o datorie si se va realiza fara indoiala. La Tebea, suparat din cauza protestelor, Iliescu a coborat scarile pentru a iesi din curtea bisericii, dupa care brusc s-a razgandit, cerand un microfon pentru un nou discurs, fara succes insa. Ulterior, Iliescu si Nastase s-au oprit pentru a discuta in strada cu oamenii din cateva grupuri mai linistite. Iliescu a parasit Tebea dupa momentul discursurilor, desi trebuia sa asiste si la spectacolul folcloric de pe platoul din localitate.

×
Subiecte în articol: politic iliescu