x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Probleme - Iliescu mai ramane in spital

Probleme - Iliescu mai ramane in spital

22 Mai 2005   •   00:00

Sambata dimineata, cu putin timp inainte de ora programata pentru externare, Ion Iliescu a acuzat iar dureri in piept.

  • de ANIELA NINE
  • Desi au anuntat ca episodul nu reprezinta ceva neobisnuit, medicii au decis ca senatorul sa mai ramana cateva zile in spital. "Sambata dimineata, la ora 8:00, senatorul Ion Iliescu (foto) a avut un episod de durere anginoasa, desi electrocardiograma nu a indicat modificari. Comisia medicala a hotarat prelungirea cu cateva zile a spitalizarii fostului presedinte al Romaniei, pentru a vedea daca durerea din piept revine", a anuntat ulterior Sorin Oprescu. Totodata, comisia de specialisti care il supravegheaza pe senator a precizat ca episodul de durere anghinoasa nu reprezinta ceva neobisnuit si ca astfel de manifestari pot aparea dupa interventii de montare a unui stent, cum este cea careia a fost supus Iliescu.

    EXPLICATIE. "In astfel de cazuri, pot aparea unele mici probleme, poate si de aici durata mai mare de spitalizare. Situatia este sub control. Dar o precautie in plus nu strica", a spus Deleanu, unul din medicii care au coordonat interventia.

    Totusi Oprescu a anuntat ca senatorul Iliescu "are voie sa faca ce vrea", dar ca medicii sunt alaturi de el tocmai pentru a-i tempera excesele. De altfel, el a apreciat ca, pana acum, Iliescu a fost un pacient de nota maxima. In ultimele zile, fostul sef al statului a avut mai multe conversatii telefonice si a primit peste 500 de scrisori de la oameni obisnuiti.

    NEGARE
    Adrian Nastase a negat ieri ca Iliescu i-ar fi cerut sa isi dea demisia din functia de prim-ministru in vara anului trecut, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale, asa cum a declarat, cu doua zile in urma, Alin Teodorescu. "Alin Teodorescu a pierdut o foarte buna ocazie sa taca", l-a ironizat Nastase pe fostul sau cancelar intr-un interviu acordat Mediafax. Totodata, fostul premier a negat si ca ar fi existat la Congresul PSD un complot impotriva lui Iliescu sau ca ar fi participat din umbra la instrumentarea votului.

    ×
    Subiecte în articol: politic iliescu