x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procurorul din dosarul lui Barna, la loc comanda spre pensie

Procurorul din dosarul lui Barna, la loc comanda spre pensie

de Ion Alexandru    |    12 Noi 2019   •   09:41
Procurorul din dosarul lui Barna, la loc comanda spre pensie

Dan Barna nu a ajuns în turul doi. Informația pare să fi ajuns și la urechile procurorului-șef al DNA Alba Iulia, Aurelia Danusia Boicean, o apropiată a Laurei Codruța Kovesi, care, în luna martie a acestui an, a avizat clasarea dosarului penal care privea posibilele fraude cu fonduri europene săvârșite de compania lui Dan Barna. Astfel, la nici 24 de ore de la pierderea de către Barna a alegerilor prezidențiale, procuroarea Boicean și-a înaintat cererea de pensionare, care va fi discutată, în ședința din 14 noiembrie, de către Secția de Procurori de la CSM.

Boicean este șefa DNA Alba Iulia care a considerat că nu sunt probe în dosarul în care sunt vizate folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Reamintim că, pe data de 28 octombrie 2019, după apariția dezvăluirilor făcute de Rise Project și după ce DLAF a anunțat că face verificări cu privire la afacerile lui Dan Barna, DNA a infirmat ordonanța de clasare semnată de Aurelia Danusia Boicean, despre care a constatat că a fost emisă ilegal.

Dosarul penal al proiectelor lui Barna poartă numărul de 38/P/2018 și este instrumentat de Secția I Penală - de combatere a Corupției, din cadrul Direcției Naționale Anticorpție.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna