x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procurorul general al României îi cere lui Băsescu să nu promulge modificările la Codul Penal

Procurorul general al României îi cere lui Băsescu să nu promulge modificările la Codul Penal

19 Dec 2013   •   16:21
Procurorul general al României îi cere lui Băsescu să nu promulge modificările la Codul Penal

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că i-a transmis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care a recomandat să nu promulge proiectul de lege cu modificările aduse Codului Penal, prezentând şi argumentele de natură juridică pentru această solicitare.

Tiberiu Niţu a spus că a explicat în scrisoarea trimisă preşedintelui Traian Băsescu efectele pe care le au modificările aduse Codului Penal.
Procurorul general al României precizat că scrisoarea are patru pagini şi în aceasta sunt argumente de natură juridică care vizează implementarea modificărilor la Codul Penal.

Niţu a mai spus că a ales să comunice instituţional, scrisoarea fiind transmisă preşedintelui în cursul săptămânii trecute.

Camera Deputaţilor a aprobat, în 10 decembrie, mai multe modificări la Codul Penal. Prin una dintre modificări, preşedintele şi parlamentarii au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal. În aceeaşi zi, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat în octombrie 2012, prin care se schimbă articolul privind conflictul de interese, fiind eliminată categoria funcţionarilor publici.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat anterior că instituţiei pe care o conduce nu i s-a cerut un punct de vedere cu privire la modificările aduse Codului Penal.

"Nu ni s-a cerut un punct de vedere cu privire la aceste modificări ale Codului Penal. Nici nu era necesar acest lucru", spunea atunci Niţu, care nu a dorit să comenteze atunci efectele pe care le-ar putea avea modificările aduse Codului Penal.

×
Subiecte în articol: tiberiu nitu codul penal