x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Programul Președinției Consiliului UE, prezentat miercurea viitoare în Parlament

Programul Președinției Consiliului UE, prezentat miercurea viitoare în Parlament

07 Dec 2018   •   12:21
Programul Președinției Consiliului UE, prezentat miercurea viitoare în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că miercurea viitoare va prezenta în Parlament forma finală a programului Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, pe care România o va prelua de la 1 ianuarie 2019.
Dăncilă i-a felicitat la începutul şedinţei de guvern pe toţi miniştrii şi pe cei implicaţi în pregătirea primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE.
"Şi după întâlnirea cu conferinţa preşedinţilor de la Bucureşti, săptămâna aceasta, am avut întâlnire cu Colegiul Comisarilor, am vorbit despre priorităţile noastre pe timpul Preşedinţiei rotative, dar şi despre modul în care vom coopera cu instituţiile europene. Mulţi dintre miniştri au avut întâlniri cu comisari europeni, cu preşedinţii comisiilor din Parlamentul European, dar şi cu raportori. Vreau să-i felicit pe miniştrii care au preluat clopoţelul, pentru a coordona activităţile în cadrul Consiliului UE. (...) Guvernul va continua pregătirile în termenele stabilite, cu aceeaşi seriozitate şi cu acelaşi profesionalism. Împreună cu membrii Guvernului vom continua discuţiile legate de preluarea Preşedinţiei, dar şi de exercitarea acesteia, iar pe data de 12 voi prezenta în Parlamentul României forma finală a programului Preşedinţiei rotative, pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019", a declarat prim-ministrul.
Viorica Dăncilă a salutat în acelaşi context şi faptul că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat faptul că "România va deveni parte a Spaţiului Schengen înainte de finalul actualului mandat al Comisiei Europene".
"Din punct de vedere tehnic, ştim că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile şi cred că acest lucru este un act de dreptate, un act de normalitate, un act prin care România este tratată ca şi celelalte state membre ale Uniunii Europene", a mai declarat premierul. 

Sursa: Agerpres 

×