x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect legislativ privind pescuitul în Deltă. Pescarii vor putea folosi maximum trei undiţe sau lansete

Proiect legislativ privind pescuitul în Deltă. Pescarii vor putea folosi maximum trei undiţe sau lansete

23 Aug 2013   •   15:37
Proiect legislativ privind pescuitul în Deltă. Pescarii vor putea folosi maximum trei undiţe sau lansete
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Pescuitul în Delta Dunării sau pe cursul Dunării va fi permis cu maximum trei undiţe sau trei lansete, potrivit unui proiect de lege privind pescuitul şi acvacultura, lansat spre consultare publică de Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură din Ministerul Mediului, informează agerpres.ro.

"În apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării" pescuitul va fi permis "cu maximum 3 undiţe sau cu 3 lansete cu câte două cârlige fiecare", arată proiectul de lege, elaborat în scopul asigurării protecţiei şi conservării resurselor acvatice în apele maritime şi continentale ale României.

De asemenea, proiectul de act normativ propune ca în apele teritoriale ale Mării Negre pescuitul în scopuri de agrement să fie permis cu maximum două undiţe, două lansete sau o ţaparină cu câte 10 cârlige fiecare.

În apele curgătoare şi stătătoare salmonicole din zona montană, pescuitul va fi permis cu o singură undiţă sau cu o lansetă cu maximum două cârlige, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.

Pe de altă parte, proiectul de lege arată că "în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunăre, în Delta Dunării şi în apele maritime, un pescar de agrement poate reţine din captură cota zilnică alocată în concordanţă cu cota anuală concesionată, specificate expres în tichetele teritoriale, iar în apele salmonicole de munte se pot reţine de către un pescar maximum 10 bucăţi în total din speciile de salmonide permise pescuitului.

În cazul pescuitului sportiv se va proceda la eliberarea capturilor în mediul lor natural, imediat după punctare şi cântărire.

Proiectul de lege se va afla în dezbatere publică pe site-ul instituţiei până pe data de 9 septembrie 2013. 

×