x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiectul 'Legii recunoştinţei între generaţii', retras

Proiectul 'Legii recunoştinţei între generaţii', retras

08 Iul 2019   •   19:10
Proiectul 'Legii recunoştinţei între generaţii', retras

Biroul permanent al Senatului a decis luni retragerea din Parlament a proiectului ''Legii recunoştinţei între generaţii'', care îi obliga pe copiii majori să-şi întreţină părinţii.

Vicepreşedintele Senatului Nicolae Moga a declarat pentru AGERPRES că solicitarea de retragere a venit din partea unuia dintre iniţiatori. "Solicitarea a fost a domnului deputat Dumitru Gherman, care e iniţiatorul", a spus Nicolae Moga.

El a menţionat că proiectul de act normativ a fost înregistrat la Senat cu numărul B338/2019 ca "Legea recunoştinţei între generaţii".

Vinerea trecută, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dăncilă, a anunţat că nici Guvernul, nici formaţiunea politică pe care o conduce nu susţin iniţiativa legislativă prin care se impune obligaţia copiilor de a-şi întreţine părinţii.

Proiectul de lege, care a fost iniţiat de 73 de parlamentari, majoritatea PSD, prevedea obligativitatea copiilor majori apţi de muncă să îşi întreţină şi să îşi îngrijească părinţii inapţi de muncă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: legea recunoștinței senat