x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Promisiunile USL privind guvernarea: Un milion de noi locuri de muncă şi impozit diferenţiat

Promisiunile USL privind guvernarea: Un milion de noi locuri de muncă şi impozit diferenţiat

de Mediafax    |    28 Apr 2012   •   17:47
Promisiunile USL privind guvernarea: Un milion de noi locuri de muncă şi impozit diferenţiat

In viziunea sa despre economie, lUSL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de munca, astfel incat numarul de angajati sa devina cel putin egal cu numarul de pensionari, promitand, totodata, o crestere economica de 4% anua.

Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de munca va fi posibil, in viziunea USL, in principal, prin reducerea costului muncii si prin scaderea fiscalitatii.

USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrala a platii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum si zero taxe pentru angajarea in regim part-time si cresterea salariului minim pe economie la 800 lei/luna.

USL va pastra plafonul de 16% si va introduce impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale, astfel: cota 8% - pana la 800 lei/luna, cota 12% - de la 800 lei/luna pana la 1600 lei/ luna si cota 16% - pentru ce depaseste 1600 lei luna.

Dupa patru ani de mandat USL promite ca TVA va reveni la 19%. USL promite, totodata, deduceri de impozite la jumatate din plata pentru pensie privata si asigurari private de sanatate, cu plafon stabilit.

De asemenea, USL va introduce cota redusa de TVA la productia de cereale, paine, carne proaspata, lapte si legume (TVA 24%, din care 9% catre buget si 15% dedus producatorului).

USL promite ca va acorda si un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsa intre 5.000 si 100.000 de Euro si ca va capitaliza CEC si Eximbank.

(MEDIAFAX)
×