x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protest în Parlament! USR şi PNL au depus moţiunea de cenzură şi cer alegeri anticipate

Protest în Parlament! USR şi PNL au depus moţiunea de cenzură şi cer alegeri anticipate

01 Feb 2017   •   16:32
Protest în Parlament! USR şi PNL au depus moţiunea de cenzură şi cer alegeri anticipate
Sursa foto: DIANA OROS

Parlamentarii PNL şi USR au depus miercuri moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România". 

"Aceasta este moţiunea de cenzură pe care PNL, împreună cu USR, o depun astăzi. Este numită 'Guvernul Grindeanu- Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România'. Este primul demers politic important pe care Opoziţia îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin ordonanţe de urgenţă, prin decizii ale Guvernului, se încearcă legalizarea furtului în România. Noi sperăm ca toţi cetăţenii de bună credinţă să susţină acest demers în spaţiul public, de asemenea, ne dorim ca toţi parlamentarii care cred în supremaţia legii, care au bună credinţă şi respectă cetăţeanul, să voteze această moţiune de cenzură. Aceasta este soluţia legală, instituţională, pentru demisia Guvernului şi de asemenea soluţia pentru a putea ajunge la alegeri anticipate", a spus preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului. 

Ea a adăugat că moţiunea de cenzură a fost semnată de 124 de parlamentari de la PNL şi USR şi a discutat, de asemenea, cu cei de la PMP care au spus că se vor alătura acestui demers parlamentar, scrie Agerpres.

Parlamentarii din opoziţie protestează la aceste ore în Parlament.

Aceştia s-au strâns mai întâi pe holul plenului, unde au strigat "Ruşine", "Demisia", mulţi dintre ei purtând în mâini cravate roşii de care au prins coli de hârtie pe care scria "Demisia Guvernului", iar alţii având foi albe de hârtie pe care aveau scris "Alegeri Anticipate" şi "Ruşine". 

Deputaţii liberali şi cei ai USR au repetat protestul în plenul Camerei Deputaţilor, mai exact la tribuna plenului, unde s-au strâns şi au strigat "Hoţii!". 

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a cerut chestorilor să restabilească ordinea în sală, iar protestatarii s-au liniştit după câteva minute.

Sursafoto : Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pnl usr proteste parlament