x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proteste în Piața Victoriei. Zeci de mii de oameni protestează în fața Guvernului

Proteste în Piața Victoriei. Zeci de mii de oameni protestează în fața Guvernului

01 Feb 2017   •   17:59
Proteste în Piața Victoriei. Zeci de mii de oameni protestează în fața Guvernului
Sursa foto: Victor Stroe

UPDATE 20.50. Peste 80.000 de oameni s-au strâns miercuri seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a protesta faţă de recentele decizii ale Guvernului din domeniul Justiţiei.

Circulaţia este blocată pe arterele ce converg în zonă, fiind îngreunat accesul la gurile de metrou.

Potrivit unor surse ale Jandarmeriei, la protest sunt prezente peste 80.000 de persoane şi manifestarea este paşnică.

Importante forţe de ordine ale Jandarmeriei sunt prezente la protestul din Piaţa Victoriei, la Guvern, şi au instalat garduri mobile de protecţie în faţa sediului Executivului, asigurând o zonă tampon între manifestanţi şi gard.

Reprezentanţi ai Jandarmeriei au precizat, pentru AGERPRES, că a fost mărit efectivul forţelor de ordine în zona protestului.

UPDATE ORA 19.43 Importante forțe de ordine ale Jandarmeriei sunt prezente la protestul din Piața Victoriei, la Guvern, și au instalat garduri în fața sediului Executivului, asigurând o zonă tampon între manifestanți și gard. Circa 40.000 de persoane se află în Piața Victoriei, au declarat pentru AGERPRES reprezentanți ai Poliției Rutiere

 

Numărul protestatarilor din faţa Guvernului a început să crească, miercuri după-amiază, după ce aproximativ 1.000 de oameni au venit în Piaţa Victoriei încă din cursul dimineţii, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de adoptarea de către Guvern a unor acte normative în domeniul Justiţiei. 

O parte dintre demonstranţi au continuat protestul de marţi noapte, când au venit la Guvern peste 10.000 de oameni. 

Aceştia cer demisia Guvernului şi poartă pancarte cu mesaje precum: 'Nu recunoaştem legi date de mafioţi. Demisia!', 'Refuz acest abuz', 'Nu cedăm', 'PSD, ciuma roşie'. 

Şoferii care trec prin zona unde se află protestatarii claxonează îndelung, în semn de solidaritate cu aceştia. 

Forţe ale Jandarmeriei sunt localizate în zona de protest. Manifestaţia decurge fără incidente. 

Jandarmii vor monta garduri de protecţie la intrările de la porţile Guvernului pentru a se evita incidentele care au avut loc noaptea trecută, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. 

Potrivit sursei citate, oamenii continuă să se strângă în Piaţa Victoriei, dar autorităţile încearcă să menţină deschisă circulaţia rutieră. 

Jandarmii vor dispune oprirea circulaţiei, dacă zona se va aglomera. 

Sursele oficiale din Jandarmeria Capitalei au estimat că până în prezent numărul protestatarilor a fost de circa 1.000 de persoane, de-a lungul zilei. 

×