x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protestatarul-agresor din Piața Victoriei, candidat pe listele lui Băsescu la localele din 2016

Protestatarul-agresor din Piața Victoriei, candidat pe listele lui Băsescu la localele din 2016

de Ion Alexandru    |    05 Dec 2017   •   08:48
Protestatarul-agresor din Piața Victoriei, candidat pe listele lui Băsescu la localele din 2016

Matei Săndel, protestatarul care a agresat, sâmbătă, un pensionar în fața sediului Guvernului României, a participat, în 2016, la alegerile locale, candidând pentru un post de consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3, din partea Partidului Mișcarea Populară. Astăzi, membru al grupării de protestatari coordonate de fostul jurnalist Mălin Bot, “Sandy” a ocupat poziția 13 pe lista candidaților partidului lui Traian Băsescu, lista fiind deschisă de omul Elenei Udrea, Cristian Petrescu, succesorul acesteia la Ministerul Dezvoltării, în scurtul mandat al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Matei Săndel, candidatul PMP la Consiliul Local al Sectorului 3, și Matei Săndel, protestatarul-agresor din Piața Victoriei, sunt una și aceeași persoană. Conform datelor menționate de acesta pe pagina sa de socializare, este născut în data de 1 iunie 1974. El a locuit, până acum câțiva ani, împreună cu mama sa, Maria, și cu fosta sa soție, Nicoleta, într-un apartament situat într-un bloc din Bulevardul Camil Ressu, Sectorul 3.

În 2008, Nicoleta Silvia Matei, soția protestatarului “Sandy”, a introdus pe rolul Judecătoriei Sectorului 3, o acțiune de divorț, proces care, având în vedere și existența a doi copii minori, a atras și calitatea Primăriei Sectorului 3 de Autoritate tutelară. Din derularea proceslui de divorț, aflăm că instanța a citat-o, în data de 15 octombrie 2008, ca martor pentru pârâtul Matei Săndel, pe mama acestuia, Matei Maria, iar, în data de 19 noiembrie 2008, judecătorul a cerut audierea, în cameră de consilu, a uneia dintre cele două minore ale soților Săndel și Nicoleta Matei. În 22 aprilie 2009, Judecătoria Sectorului 3 a desfăcut căsătoria din culpă comună și a decis ca cele două fetițe să fie încredințate tatălui, Matei Săndel, iar mama a fost obligată să plătească, lunar, câte o pensie alimentară în cuantum de 100 de lei.

Declarația de avere certifică faptul că “Sandy” este pensionat

Numele uneia dintre minore apare în declarația de avere depusă de candidatul PMP, Matei Săndel, la un post de consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3. Declarația a fost depusă la Autoritatea Electorală Permanentă, în data de 20 aprilie 2016, și dovedește că protestatarul și candidatul sunt una și aceeași persoană. Din acest document, reiese că Matei Săndel deține în proprietate o garsonieră, în București, în suprafață de 16 metri pătrați, achiziționată în cursul anului 2010, și 66% dintr-un teren agricol, dobândit, în anul 2014, prin succesiune, împreună cu un anume Viorel Tudorache.

Din aceeași declarație de avere mai aflăm că Matei Săndel a realizat,  în 2016, până la depunerea documentului, venituri din pensii în cuantum total de 4.800 de lei. În același document apar cu venituri reprezentând burse sociale, în cuantum de câte 1.800 de lei fiecare, și cele două minore aflate în întreținerea protestatarului-candidat. 

Lista PMP, validată de BEC pe 26 aprilie 2016

Candidatura lui Matei Săndel, zis “Sandy”, a fost validată, în data de 26 aprilie 2016, prin Hotărârea nr. 1 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 3 al Sectorului 3 București, învestit pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Atunci, BEC Sector 3 a admis înregistrarea în parte a listei candidaților Partidului Mișcarea Populară pentru postul de consilier local la Sectorul 3. Lista era compusă din 38 de candidați, pe prima poziție situându-se Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării Regionale în Cabinetul Ungureanu și succesor al Elenei Udrea la acest portofoliu. Candidaturile PMP la alegerile locale de anul trecut au fost girate personal de către Traian Băsescu, prin spoturile electorale difuzate în timpul campaniei.

Partenerul de proteste al lui Mălin Bot a avut numărul 13 pe lista candidaților PMP pentru Consiliul Local al Sectorului 3

×