x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proteste Piaţa Victoriei: A treia zi s-a desfăşurat fără incidente majore

Proteste Piaţa Victoriei: A treia zi s-a desfăşurat fără incidente majore

13 Aug 2018   •   07:13
Proteste Piaţa Victoriei: A treia zi s-a desfăşurat fără incidente majore

Protestul antiguvernamental de duminică seara din Piaţa Victoriei s-a desfăşurat fără incidente majore, în zonă mai rămânând oameni şi după miezul nopţii. 

 

Peste 2.000 de persoane se aflau, în jurul orei 20,00, în Piaţa Victoriei, cele mai multe fiind aşezate în centrul pieţei, altele în faţa Muzeului Antipa, spre intersecţia cu Bd. Ion Mihalache. Numărul acestora a ajuns, în jurul orei 22,00, la aproximativ 10.000. 

În zona Pieţei Victoriei au fost desfăşurate efective de jandarmi mai puţin numeroase decât în zilele precedente, fiind prezenţi şi poliţişti şi echipaje SMURD. Printre protestatari s-au aflat şi părinţi veniţi cu copii mici, unii chiar în cărucioare. Mulţi dintre participanţii la protest erau dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. 

Oamenii din piaţă şi-au aprins, în jurul orei 21,00, lanternele telefoanelor mobile şi au intonat Imnul Naţional. O parte dintre protestatarii prezenţi în faţa Guvernului au plecat în marş pe Calea Victoriei, după ora 22,00, coloana îndreptându-se către Parlament, circulaţia în zonă şi pe străzile adiacente fiind blocată. 

Sutele de manifestanţi care au plecat în marş spre Parlament au revenit, după aproximativ o oră, în faţa Guvernului. Aceştia au mărşăluit pe Calea Victoriei, iar la Universitate s-au întors în Piaţă pe bulevardul Magheru. Demonstranţii care au rămas în faţa Guvernului s-au prins într-o horă şi au bătut în tobe. Aproape de miezul nopţii, în Piaţa Victoriei mai erau aproximativ 400 de persoane. 

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că "un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani a fost indicat de persoanele din Piaţa Victoriei ca având un comportament suspect, el fiind extras şi condus la secţia de poliţie pentru a fi legitimat şi sancţionat (dacă va fi cazul)", iar o persoană care a participat la violenţele din data de 10 august a fost identificată, extrasă din mulţime şi condusă la Secţia de Poliţie 5 pentru verificări. 

Totodată, un copil a fost transportat la spital, duminică, de la protestul din Piaţa Victoriei, cu dureri toracice, a informat ISU Bucureşti-Ilfov. ISU BIF a precizat că duminică s-a intervenit, în total, în 7 cazuri. "Din cele 7 cazuri, la spital a fost transportat un copil de 7 ani cu dureri toracice", a transmis sursa citată. 

Echipajele de intervenţie au fost solicitate pentru următoarele probleme medicale: durere toracică (2 cazuri), ameţeală, durere abdominală, excoriaţii, lipotimie. AGERPRES

×