x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a depus plângere la CNCD pe numele lui Klaus Iohannis

PSD a depus plângere la CNCD pe numele lui Klaus Iohannis

04 Mai 2020   •   14:00
PSD a depus plângere la CNCD pe numele lui Klaus Iohannis

PSD a depus plângere la CNCD pe numele lui Klaus Iohannis, în urma afirmaţiilor referitoare la complicitatea PSD în proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc. PSD consideră că nu e singura ieşire cu „accente de intoleranţă” a preşedintelui.

PSD a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pe numele lui Klaus Iohannis, în urma afirmaţiilor preşedintelui referitoare la implicarea PSD în proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Social-democraţii consideră afirmaţiile discriminatorii şi nejustificate.

„Concret, în data de 29.04.2020, într-o declaraţie de presă, preşedintele Iohannis a făcut afirmaţii grave, fără a prezenta niciun fel de probă sau document, potrivit cărora PSD, în complicitate cu UDMR şi Guvernul de la Budapesta, ar fi avut o înţelegere pentru a vinde Ardealul: sau . Practic, abuzând de funcţia pe care o deţine de şef al Statului român, preşedintele Iohannis emite, cu bună ştiinţă, acuzaţii şi judecăţi de valoare cu un profund caracter discriminatoriu şi de incitare la ură, fără niciun fel de bază”, se arată într-un comunicat al PSD.ó>,>

Social-democraţii fac și o comparaţie între afirmaţiile preşedintelui de acum şi cele din 2014, referitoare la Ardeal. Pe atunci, Klaus Iohannis a declarat că „astfel de teme sunt total false, din alt secol şi dăunătoare. Aceste teme apar atunci când oameni de tip PRM sunt cooptaţi pentru nişte voturi”.

PSD transmite că preşedintele încearcă „manipularea şi inducerea în rândul cetăţenilor români a ideii că PSD şi membrii săi ar atenta la integritatea statului român, în complicitate cu Guvernul lui Viktor Orban de la Budapesta”.

Ei susţin că nu este singura afirmaţie de acest tip a preşedintelui, care are, tot mai des, „accente de intoleranţă, discreditare şi discriminare faţă de membrii PSD, de simpatizanţi şi faţă de electoratul de stânga, în general”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd klaus iohannis cncd Tinutul Secuiesc