x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD atacă la CCR asumarea răspunderii Guvernului pe buget. Ciolacu: De la Ceaușescu, România nu a mai cunoscut așa ceva

PSD atacă la CCR asumarea răspunderii Guvernului pe buget. Ciolacu: De la Ceaușescu, România nu a mai cunoscut așa ceva

23 Dec 2019   •   17:13
PSD atacă la CCR asumarea răspunderii Guvernului pe buget. Ciolacu: De la Ceaușescu, România nu a mai cunoscut așa ceva

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va ataca la Curtea Constituțională adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului asupra bugetului de stat pe 2020.

„Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR. Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu.

El a adăugat că, în data de 30 decembrie, va depune sesizare pe OUG 114.

antena3

×
Subiecte în articol: ccr Marcel Ciolacu